Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJEĆE EU

EU spremna poslati vojnike u "humanitarnu misiju" u Libiju

Catherine Ashton
Armend Nimani
12.04.2011.
u 20:17

Europska unija, na zahtjev UN-a, spremna je poslati vojnike u “humanitarnu” misiju u Libiju

Ministri vanjskih poslova EU 27 pristali su u utorak navečer na sastanku Vijeća EU za vanjske odnose u Luxembourgu pokrenuti na zahtjev UN-a vojnu misiju EUFOR Libya. Misiji će zadaća biti “poduprti humanitarnu pomoć u području, posve poštujući načela koja upravljaju humanitarnim djelovanjem, a posebice nepristranost i neutralnost”. Imenovan je  operativni zapovjednik, čije ime nije priopćeno, te je odlučeno da operativno zapovijedništvo misije bude u Rimu.

- Planiranje operacije nastavlja se u uskoj suradnji i nadopunjavanju s UN-om, NATO-om i ostalima kako bismo mogli brzo uzvratiti na razvoje glede humanitarnoga i sigurnosnoga stanja, a spremni smo razmotriti i dopinost trećih zemalja, uključujući i one u području – rekla je po završetku sastanka šefica europske diplomacije barunica Catherine Ashton. Ona je zanijekala glasine da oko vojne misije u Libiji ima nesuglasica između država članica. Lady Catherine će u četvrtak o EUFOR-u u Kairu razgovarati s predstavnicima Arapske lige i Afričke unije.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
20:27 12.04.2011.

To se zova PLJACKA RESURSA u ime DEMOKRACIJE I SLOBODE,heeehehehheheh pod pokroviteljstvom NATO-a i komitee 300....

BA
bandido
20:30 12.04.2011.

Industrija je preseljena u Aziju. Drzavne sluzbe su limitirane. Turizam, prostitucija i slanje vojnika po svijetu ce biti dovoljno da prehrani Hrvate. A pismeni i sposobni ce i tako moci naci mjesta u razvijenim zemljama. Koga cemo krivit za tu novu emigraciju? Bivse emigrante koji su donijeli \'demokraciju\' ?

Avatar guten_tag
guten_tag
23:12 12.04.2011.

ovu monstruoznu pojavu sa slike odmah uhititi i predati na sud radi agresije na stranu zemlju . eto to vam je eunija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije