Naslovnica Vijesti Svijet

EU prijeti kaznama Mađarskoj, Češkoj i Poljskoj zbog migranata

Ukoliko zemlje članice, koje još uopće nisu preselile migrante ili to nisu učinile već dulje vrijeme,ubrzo ne promijene svoje stajalište, tada ćemo razmotriti poduzimanje posljednjeg koraka i dovesti Poljsku, Mađarsku ili Češku pred Europski sud pravde (ECJ) - kazao je Dimitris Avramopoulos
06. rujna 2017. u 15:11 20 komentara 583 prikaza
Dimitris Avramopoulos
Foto: Reuters

 Europska komisija propćila je da je u roku nekoliko tjedana spremna provesti sudski postupak koji bi mogao rezultirati novčanim kaznama za Poljsku, Mađarsku i Češku ukoliko odbiju primiti azilante iz Italije i Grčke.

Pusić i grčki ministar (1) d. Avramopoulos Avramopoulos o krizi: Možete učiti na našim pogreškama

Obrativši se novinarima nakon što je Sud pravde Europske unije (CJEU) potvrdio legalitet kvota za migrante koje članice EU-a moraju prihvatiti, povjerenik za migracije Dimitris Avramopoulos je kazao da "ukoliko zemlje članice, koje još uopće nisu preselile migrante ili to nisu učinile već dulje vrijeme,ubrzo ne promijene svoje stajalište, tada ćemo razmotriti poduzimanje posljednjeg koraka i dovesti Poljsku, Mađarsku ili Češku pred Europski sud pravde (ECJ)".

ECJ, kako se neformalno naziva CJEU, ima moć financijski kazniti vlade koje se ne ponašaju u skladu s europskim zakonom.

Dimitris Avramopoulos (1) Grčki snovi utopija Ministar Avramopoulos: Pristup Austriji nezamisliv! Italija, migranti Strasbourg Europska komisija najavila niz mjera pomoći Italiji suočenoj s izbjegličkom krizom google UDARAC DIVU Europska komisija kaznila Google kaznom od 2,4 milijarde eura!
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar Udruga_obrisanih
  Udruga_obrisanih:

  Jedino mjerilo za prihvat migranata bi trebao biti referendum stanovnika svake zemlje, pa ako je barem dvije trećine za, OK

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Mogu im staviti soli na rep, pogotovo Mađaru Orban Vikiju, ali ni Poljaci i Česi nisu ništa plašljiviji od njega. Mašala.

 • Deleted user:

  Ha, ha, ha, ............Orban ce da se popisa od smijeha. Da su te prijetnje poslane Hrvatskoj, nas anemicar bi se vec naklonio i gace bi mu bile do gleznja. "ja, ja Frau Merkel, sto kazete? 10 000 migranata za Hrvatksu? ... prikaži još!u? Ma to nije nista, mi cemo 50 000 i to odmah.