Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčki snovi utopija

Ministar Avramopoulos: Pristup Austriji nezamisliv!

Dimitris Avramopoulos (1)
Reuters/Pixsell
19.07.2012.
u 19:04

Stanovnici Ikarije su na proslavi 100. godišnjice samostalnosti i isteka ugovora s Grčkom 17. srpnja ove godine navodno javno poručili službenoj Ateni da bi željeli pristupiti Austriji.

Dok stanovnici idiličnog grčkog otoka Ikarije sanjaju alpske snove o priključku Austriji, ministar vanjskih poslova Grčke Dimitris Avramopoulos pokušava prizemljiti separatistički nastrojene otočane, piše u četvrtak austrijski tisak. „U zauzimanju stava o tome objašnjava se da je pristup Austriji nezamisliv“, potvrdio je dogradonačelnik Ikarije Georgos Kritikos prenosi dnevnik Heute.

Isti izvor navodi i izjavu vlasnika grčkog restorana „Ikaros“ u austrijskom gradu Bregenzu Panagiotisa Pyrovolikosa, koji tvrdi da su ne samo stanovnici Ikarije nego i njegovi ljudi u Egeju godinama nezadovoljni jer nemaju perspektive.

– Oni su sanjali o Beču, ali taj san ostao je utopija. I ja bih takav pristup bio pozdravio – rekao je Grk Pyrovolikosa dodavši kako su njegovi prijatelji i rodbina potvrdili da se na otoku raspravljalo o okretanju leđa Ateni. Austrijski mediji ističu da su stanovnici malog grčkog otoka u Egejskom moru osvojili proteklih dana simpatije velikog broja Austrijanaca.

Heute navodi da se je o pristupu Ikarije Austriji pozitivno izjasnila ne samo austrijska ultradesničarska Slobodarska stranka (FPÖ) nego i 83 posto anketiranih čitatelja tog bečkog tabloida. Prema pisanju talijanskog „Libera“, stanovnici Ikarije na proslavi 100. godišnjice samostalnosti i isteka ugovora s Grčkom 17. srpnja ove godine navodno su javno poručili službenoj Ateni da su nezadovoljni s njom i da bi željeli pristupiti Austriji.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:12 20.07.2012.

tako to obično bude - na papiru imaš pravo na samoopredjeljenje... ali kad to pokušaš realizirati u stvarnosti - onda počinju problemi...

Avatar emilsali
emilsali
18:48 22.07.2012.

Bar ce Austrija izaci na more

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije