Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI REGULATOR

EMA: Dvije doze cjepiva neophodne za zaštitu od delta soja korone

Zagreb: U Domu sportova cijepljenje bez naručivanja prvom dozom Pfizera
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
14.07.2021.
u 23:55

Europski regulator je također pozvao države članice Europske unije da ubrzaju programe cijepljenja

Dvije doze cjepiva neophodne su za zaštitu od delta varijante koronavirusa, objavila je u srijedu Europska agencija za lijekove (EMA). 

Europski regulator je također pozvao države članice Europske unije da ubrzaju programe cijepljenja, dok se jako zarazna delta varijanta ubrzano širi svijetom. 

"Prema preliminarnim podacima dvije doze cjepiva protiv covida-19 su potrebne za prikladnu zaštitu od delta varijante", navodi EMA u priopćenju.  

"Poštivanje preporučenog rasporeda cijepljenja je ključno za postizanje najviše razine zaštite", dodaje EMA koja preporučuje primjenu dviju doza cjepiva Pfizer/BioNTecha, Moderne i AstraZenece.

Delta varijanta koronavirusa, otkrivena u Indiji, predstavljat će 90 posto slučajeva covida-19 do kraja kolovoza, ocjenjuje se u priopćenju Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC).

Prema podacima ECDC-a u deset zemalja Europske unije, blizu 30 ili više posto osoba starijih od 80 godina još nije primilo preporučeno cjepivo.

VIDEO Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Komentara 2

DU
Deleted user
00:05 15.07.2021.

Moram pitati Borasa i Burilovica jesu oni gotovi pa mozemo i mi ostali

DU
Deleted user
09:23 15.07.2021.

Osobno zelim cijepiti prvom, drugom, trecom dozom sve politicare drzavne i gradske uprave, njihove roditelje, bracne partnere, djecu i unucicr. Mi cemo odabrati strucne osobe i odgovarajuce cjepivo. Ako na to pristanete ne vidim razloga zbog cega ostatak drzave ne bi primio svoje doze, za spas covjecanstva. Imamo li dogovor?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije