Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Ekološki aktivisti pozvali Ivana Čermaka da plaća ekološku rentu Brođanima

Ivan Čermak
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
10.11.2017.
u 20:06

Kad je već bez natječaja dobio posao plinofikacije rafinerije u B. Brodu, neka dio dobiti isplati lokalnoj zajednici

Brodski ekološki aktivisti zatražili su jučer od Ivana Čermaka da plaća ekološku rentu Brođanima. S medijske konferencije pozvali su vlasnika tvrtke Crodux da, kad je već bez natječaja dobio posao plinofikacije bosanskobrodske rafinerije, dođe u Slavonski Brod i s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i sibinjskim načelnikom Josipom Pavićem dogovori modalitet isplate dijela dobiti koju će imati od ovoga direktno dogovorenog posla.

Time bi, kažu, pokazao dobru volju. – Ekološka renta nije izmišljotina. Svi veliki objekti, čak i kad su savršeno čisti, plaćaju tu rentu kao dobru europsku praksu. Spomenut ću samo plinska polja u općini Molve, nuklearku u Krškom i brojne hidroelektrane koje dio svoje dobiti izdvajaju za lokalne zajednice – rekao je Petar Bašić iz Građanske inicijative “Za čist zrak”. Brodski aktivisti ističu kako u svemu nije presudno hoće li Čermak plaćati jedan, tri ili pet posto dobiti.

Važno je, kažu, da simbolično pokaže da shvaća značenje svog posla sa zagađivačem. Naveli su i primjere kako bi se mogao utrošiti novac od rente. – Neka sufinancira opremanje brodske bolnice za saniranje posljedica zagađenja – poručili su brodski aktivisti, čiju je inicijativu podržala i Zelena akcija.

Komentara 10

MU
Muncimir
20:31 10.11.2017.

Taj ne plaća, taj krade.

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
22:08 10.11.2017.

on ce van poslat par Kila KOKAINA:.heheheheh

KU
kupatilo
03:10 11.11.2017.

Lopina nad lopinama nek plati.Dostase od drzave nakro pa nek drzavi nesto i da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije