Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORSKA KAZNA

Egipatskom studentu tri godine jer je na Facebooku objavio da je ateist

Egipat
Foto: ilustracija
12.01.2015.
u 10:29

Mladić je nastradao nakon što je policiji prijavio zlostavljanje

Egipatski sud osudio je 21-godišnjeg studenta na tri godine zatvora zbog uvrede islama nakon što se na Facebooku izjasnio kao ateist. Mladić je zbog svojih ateističkih uvjerenja zlostavljan, a i njegov vlastiti otac svjedočio je protiv njega tvrdeći kako je mladić prihvatio ekstremističke ideje protiv islama, prenosi RT.

Karim Ashraf Mohammed Al-Banna osuđen je na sudu u gradu Idku, na sjeveru zemlje. Uhićen je prošlog studenog kada je policiji došao prijaviti zlostavljanje, no nastradao je kada je otkriveno da je zlostavljan jer je na internetu objavio da je ateist. Na suđenju je utvrđeno da su njegove objave na Facebooku uvredljive za islam.

- Određena mu je trogodišnja zatvorska kazna, a ako plati jamčevinu od 1000 egipatskih funti (900-tinjak kuna) kazna može biti suspendirana do odluke žalbenog suda - rekao je mladićev odvjetnik Ahmed Abdel Nabi, dodajući kako žalbu planiraju podnijeti početkom ožujka.

Ovo nije prva kazna zbog ateizma u Egiptu - 2013. student Sherif Gaber Abdel Azim "zaradio" je 15 dana zbog pokretanja ateističke grupe na Facebooku, a godinu prije bloger Alber Saber priveden je zbog objave filma Nevinost muslimana na Facebooku, zbog čega je osuđen na tri godine, no uspio je otići iz zemlje.

>> Egipat pronašao 'krivca' za objavu filma, 27-godišnjeg Kopta iz Kaira

Komentara 6

PA
pacoje
11:54 12.01.2015.

da je napisao (cionist) proso bi sa cak novcanom nagradom od novog egipatskog faraona

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:57 12.01.2015.

Vjerojatno ce sada biti veliki mimohod "boraca za ljudska prava" zapadnih demokracija koji ce setati s natpisom : Je suis Karim

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
14:59 12.01.2015.

ToObamin brat i njegov Muslim Brotherhod provode "zapadnu demokraciju". Zato ih je kriminalna org NATO naoruzala......a mi to sve placamo kroz lazno globalno zatopljenje i plin zivota CO2...i kroz clanarninu za nato krim. org.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije