Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pink Pantheri opet jašu

Dvojicu Hrvata uhitili kad su išli opljačkati zlatarnicu

Foto: Reuters/PIXSELL
22.02.2018.
u 06:45

Hrvate, Srbina i Bošnjaka švicarska policija pratila je danima. Čekali su da krenu u konkretnu akciju prema zlatarnici u Luganu

 Švicarski su mediji jučer objavili da je policija u Luganu privela četvoricu muškaraca nakon pokušaja pljačke jedne zlatarnice. Opisi događaja više su nalik kakvom scenariju za francuski kriminalistički filmski klasik 70-ih godina nego običnom crnokronikaškom izvještaju. Dvojicu je pljačkaša žustrom akcijom savladala brojna policija, još dvojica ulovljena su u okrugu Loret zapadno od Lugana nakon neuspješnog pokušaja da uteknu na sivim skuterima. Odmah im je određen pritvor, no iza rešetaka neće boraviti zajedno, procijenjeno je da bi to bilo preopasno.

Razmješteni su u četiri različita zatvora. U tim je zatvorima pojačana sigurnost, tamo je sada veći broj čuvara. I švicarska policija dobro zna, s članovima bande Pink Panther nema šale. Uhićenje dvojice Hrvata, jednog Srbina i jednog Bošnjaka nije se dogodilo slučajno. Švicarska ih je policija pratila tri tjedna čekajući da krenu u neku konkretnu akciju. Kada je uočeno da se aktivira plan pljačke zlatarnice, policija je reagirala te kao u kakvom akcijskom filmu privela članove jedne od najpoznatijih europskih bandi. Pantherima je švicarski kanton Ticino prilično omiljen. Kako piše visokotiražni Blick, 2013. godine opljačkali su zlatarnicu Zenger u Asconi iz koje su odnijeli Rolexove satove. Ipak su privedena dvojica počinitelja koja su sada u zatvoru. Prema pisanju ovog lista, banda Pink Panther u Europi i dalje ima više od 200 članova.

Znano je kako je stvorena 90-tih godina nakon rata, čine je nekadašnji pripadnici različitih vojnih snaga udruženih s postojećim kriminalnim skupinama. Navodi se i podatak kako je od 1999. godine pa do 2016. Pink Panther izveo više od 380 oružanih pljački u 35 zemalja uspijevši pri tome odnijeti dijamanata u vrijednosti od ukupno 400 milijuna franaka. Pogotovo je znamenita pljačka u Svjetskom centru za dijamante u belgijskom Antwerpenu 2003. godine kada su nestali s robom vrijednom 120 milijuna franaka. Deset godina kasnije, navodi se dalje, tijekom izložbe dijamanata u canneskom hotelu Carlton odnijeli su nakit slične vrijednosti. Priznali su i da su odnijeli 26 milijuna franaka vrijednu ogrlicu iz Tokija itd. Švicarska policija dala je podatak kako su prošle godine opljačkane 22 zlatarnice, deset više nego 2016., a najviše pljački počinio je Pink Panther.

Pogledajte i galeriju: Opljačkana Splitska banka u Zagrebu

1/8

Komentara 13

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
07:35 22.02.2018.

Ja mislio da je to dobar crtić za djecu

Avatar superhik74
superhik74
18:17 23.02.2018.

Bratstvo i jedinstvo u kradji, kako kada se krade nema medjunacionalne netrpeljivosti, sbrin, hrvat, bosnjak, pa to su nasi "ambasadori" po svijetu.

KR
Krotila
11:29 22.02.2018.

ja pomisli da su mi uvatili susjeda on se preziva Bošnjak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije