Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRALI DIJAMANTE

Iza velike pljačke u Londonu stoji balkanska skupina Pink Panther?

pljačka
Foto: Screenshot Youtube
1/2
12.04.2015.
u 10:40

Svjedok je rekao kako je nekoliko sati prije pljačke vidio skupinu sumnjivih muškaraca istočnoeuropskog podrijetla

Objavljena je nadzorna snimka koja prikazuje protagoniste velike pljačke izvedene uoči i tijekom Uskrsa u Londonu. Skupina muškaraca, kojima se na snimci ne vide lica, iz trezora Hatton Garden ukrala je dijamante i ostale dragulje ukupne vrijednosti 60 milijuna funti.

Pljačka je izvedena u nekoliko faza. Lopovi su prvo ušli u četvrtak navečer i izašli idućeg jutra, a ponovno su ušli u subotu navečer te konačno pobjegli u nedjelju ujutro.

Svjedok je za Sunday Express izjavio kako je u četvrtak, nekoliko sati prije prve faze pljačke, u četvrti vidio skupinu sumnjivih muškaraca istočnoeuropskog podrijetla.

- Pozorno su promatrali zgradu trezora nekoliko minuta - rekao je svjedok.

 

S obzirom na podrijetlo ovih muškaraca moguće je da je pljačku izvela poznata lopovska skupina Pink Panther, koja se "proslavila" 1993. godine krađom dijamanta vrijednog 575.000 funti u Londonu. Ime im je dao Interpol po uzoru na poznati film o krađi dragulja "The Return of the Pink Panther" iz 1975. godine. Kako piše Sunday Express, mnogi članovi ove skupine su Srbi, sa snažnim vezama s kriminalcima u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a stoje iza više od 100 pljački izvedenih diljem Europe, ali i u Dubaiju i Japanu.

>> Uhićen još jedan član 'Pink Panther' bande

>> Filmski bijeg: Član bande Pink Panther pobjegao iz zatvora

Komentara 21

DO
doktor1
11:29 12.04.2015.

Barem 90% novaca i dragulija u Engleskoj nije njihovo već ukradeno u krvi stoljećima britanskog haračenja i ubijanja po svim kontinentima. Ljudi su došli i vratili što im je odavno uzeto. Uz to nisu nikog ubili ni ozljedili. Svaka čast!

Avatar comparator
comparator
11:20 12.04.2015.

Ovi englezi su munjeni jer i za kriminak tvrde da su krivi hrvati. Da bog da da im srpski kriminalci maznu Big Ben.

BO
bolesnodrustvo
11:48 12.04.2015.

Kad znaju da se radi o Srbima kojima pomažu Hrvati i Crnogorci zašto ih uz pomoć interpola ne pohvataju ili samo treba umočiti malo ljude s prostora bivše Yuge uđuture i podjeliti krivnju na sve, neovisno tko je omastio brke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije