Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMKA ZGROZILA JAVNOST

Dvojac uhićen zbog mučenja konja. Veterinar nakon pregleda: 'Plah je. Otkud znate da je zlostavljan'

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.09.2023.
u 22:53

Udruga Prijatelji životinja slučaj je prijavila Državnom inspektoratu, zajedno sa saznanjima o identitetu počinitelja i dokazima o njegovom ranijem zlostavljanju konja, jer se ranije time 'hvalio' na društvenim mrežama

Dvojica muškaraca koje se dovodi u vezu sa zlostavljanjem konja uhićeni su u srijedu navečer u karlovačkom predgrađu Orlovac, potvrđeno je Hini u karlovačkoj Policijskoj upravi. Glasnogovornica policije Katarina Nadia Požega najavila je za sutra više informacija te dodala da se i dalje provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja.

Prema videosnimkama s Orlovca, koje je večeras objavio Kaportal, policija je prije uhićenja ogradila kuću, obavila pretres kuće, a konja je navodno pregledao i veterinar te dao mišljenje da je konj dobrog zdravlja.  

VEZANI ČLANCI:

Udruga Prijatelji životinja slučaj je prijavila Državnom inspektoratu, zajedno sa saznanjima o identitetu počinitelja i dokazima o njegovom ranijem zlostavljanju konja, jer se ranije time 'hvalio' na društvenim mrežama. Stoga iz udruge pozivaju nadležne da žurno obave inspekcijski nadzor, veterinarsku zaštitu, premještaj zlostavljanog konja i drugih životinja u prikladne uvjete, te da između ostalog zabrane zlostavljačima nabavljanje i držanje novih životinja.

Obrazlažući video snimku koju su priložili prijavi kažu kako je vidljivo da je udaranje i maltretiranje konja uobičajeno i svakodnevna praksa počinitelja i ljudi koji ga okružuju, tako da čak i djeca udaraju konja. 

Berislav Špigelski, veterinar Veterinarske stanice Karlovac koji je pregledao konja, kazao je za RTL Danas kako je životinja plaha. Snimku zlostavljanja, kako kaže, nije pogledao. "Moj zadatak je da vidim u kakvom je stanju konj. I on je u odličnom stanju samo je plah. On je takav", rekao je te, na konstataciju novinarke RTL-a kako to ne čudi s obzirom na zlostavljanje, dodao: "Otkud vi znate da je zlostavljan".

 

VIDEO Čak mu se i šleperi miču s puta: Bezobrazno i opasno ponašanje na hrvatskim cestama

Komentara 6

DU
Deleted user
00:20 14.09.2023.

Jadan konj zaista je tesko gledat kako ga nesmiljeno tuku letvama i muce mozda i satima, tko zna koliko mjeseci/godina traje to izivljavanje nad njim, koliko se samo to jadno stvorenje napatilo, snimka srce para. Sto im je on skrivioio u zivotu??? To su cisti psihopati i sadisti koje treba strpat ne u zatvor nego u odgovarajucu instituciju za takve bolesnike na jako dugo vrijeme. A veterinar je zadnje g..no koji se pravi lud, kao nije primjetio da je konj maltretiran i zlostavljan i umjesto da po sluzbenoj duznosti prijavi vlasnika on ga jos i stiti!! Treba mu oduzeti dozvolu za rad jer to nije veterinar nego manijak koji ne vidi nista lose u mucenju zivotinja. Cak nece ni pogledat video da se uvjeri jer mu je mucno gledat sta rade tom konju al ih svejedno stiti nekim suludim oprvdanjima da je konj plah. I njega treba strpat u zatvor za suucenistvo, prikrivanje i neprijavljivanje mucenja zivotinje. Nadite tom prelijepom konju lijepo mjesto i dobre vlasnike koji ce se znati dobro brinuti o njemu da ostatak svog zivota provede u miru i sigurnosti.

Avatar Zavratnica
Zavratnica
07:16 14.09.2023.

U normalnoj državi taj bi izgubio veterinarsku licencu i jedini posao kojim bi se mogao baviti bi bio skupljanje konjske balege.

JO
JovanC
05:34 14.09.2023.

E da se tako brinete za zlostavljane ljude....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije