Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi vozač zbog brzine se zabio u slovenski kombi kod Varaždina

Dvojica mladića poginula, devet vatrogasaca ozlijeđeno

prometna
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/4
07.02.2010.
u 10:36

U silovitom sudaru na mjestu su ostali mrtvi vozač nexie Mario Škrinjar (25), suvozač Roman Borak (20), a treći mladić, njihov prijatelj, teško je ozlijeđen.

U teškoj nesreći koja se dogodila danas ujutro u 6.40 sati između Brezja Dravskog i Velikog Lovrečana u pograničnom području općine Cestica, dvojica mladića su poginula, a desetero putnika, među njima devet slovenskih vatrogasaca, je ozlijeđeno. Sudarili su se kombi slovenskih oznaka pun vatrogasaca i daewoou nexie.

Na mjestu nesreće poginuo je vozač crvene daewoou nexie Mario Škrinjar (25) iz Brezja Dravskog, te suvozač Roman Borak (20) iz Velikog Lovrečana, a njihov prijatelj Ivica Borak (22) teško je ozlijeđen i odvezen u varaždinsku bolnicu, gdje je i operiran. Kako doznajemo, mladići su se rano ujutro vraćali kući s noćnog provoda.

Gotovo uništeno osobno vozilo najbolje svjedoči da je sudar bio silovit, a prikliještena tijela vozača i suvozača morali su izvlačiti te rezati vozilo i vatrogasci JVP Varaždin. Roditelji obojice poginulih u šoku su od tragične nesreće koja je u smrt odnijela njihove najmilije, a od načelnika općine Cestica Mirka Korotaja doznajemo da je vozač Škrinjar bio zaposlenik u njegovu poduzeću.

- Mario je bio uzoran radnik i nije bio sklon alkoholu, pogotovo ne za vrijeme vožnje. Stoga mislim da alkohol nije uzrok ove nesreće. Pretpostavlja se, da je zbog snijega i skliskog kolnika auto na zavoju zahvatio bankinu od koje se potom odbio i prešao na drugu stranu ceste - kaže načelnik Korotaj i sam pogođen ovom nesrećom.

Od Marine Kolarić, glasnogovornice PU varaždinske doznajemo pak da je do nesreće došlo zbog neprilagođene brzine kojom je vozač nexie izgubio nadzor nad upravljačem i prešao na suprotnu stranu kolnika iz kojeg je u tom trenutku naišao kombi slovenskih registarskih oznaka u kojem se nalazilo 9 vatrogasaca iz slovenske Pajdošje, a koji su se vozili prema Sloveniji. Svi vatrogasci su ozlijeđeni te su prevezeni u varaždinsku bolnicu na promatranje. Jedan od njih je teže ozlijeđen te je završio na operaciji, a ostali su ubrzo pušteni kućama.

Istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda naložila je obdukciju poginulih koja bi trebala biti sutra, a pokop poginulih je predviđen za utorak.

Tijekom ove godine uključujući i ovu prometnu nesreću, na prometnicama Varaždinske županije poginule su tri osobe. 

Ključne riječi

Komentara 21

NN
nnnn_
19:22 07.02.2010.

sad se i ja zaj..... Hajdoše

HO
Holandez
14:01 07.02.2010.

Kos ti si budala !

NN
nnnn_
19:19 07.02.2010.

PGD HAJDOŠJE!!!! Jeb.em ti naše novinare.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije