Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suočili se na izborima

Dvojica egoista koja su posvađala Poljsku: Tusk i Kaczyński u svađi su posljednja dva desetljeća

16.10.2023.
u 10:42

Kaczyński je tvrdi desničar, a predvodi stranku na vlasti od 2015. i često ga se uspoređuje s mađarskim liderom Viktorom Orbánom. No, osim što je desničar u mnogim društvenim pitanjima – u pogledu imigracije ili položaja nacionalnih država u Europskoj uniji – u ekonomskim je temama vrlo često dosljedni ljevičar. Takva je i njegova stranka. S druge strane, Tusk je bio premijer od 2007. do 2014., i općenito ga se smatra nešto liberalnijim političarom od svog rivala. Uvjereni je europejac koji obećava da će dan nakon eventualnog dolaska na vlast deblokirati europske fondove od čak 35 milijardi eura koji su alocirani za Varšavu, ali ih vlada ne može koristiti jer joj europske institucije to onemogućuju tako dugo dok ne popravi stanje vladavine prava. Šefa oporbe Tuska analitičari nazivaju i karijeristom i makijavelistom

Komentara 4

OL
olujasviholuja2
15:04 16.10.2023.

"Tvrdi desnčar " ,zato što mu je njegova zelja na prvom mjestu i obiteljski vrijednosti radih kojih nema opstanka svijeta u budučnosti

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
17:47 16.10.2023.

egoista? zasto? pa imas kod nas AP) nije plenki-lutak he he he) i onog milanceta..

Avatar Crni labud
Crni labud
14:45 16.10.2023.

Kada opisuješ Tuska kao da opisuješ AP-a. Jedino što se još uvijek pragmatično zbog dogmatskog crnobijelog pogleda na svijet njihovih birača HDZ definira kao stranka desnog centra dok se Tusk otvoreno prikazuje kao proeuropski liberal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije