Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon napada

Dvjesto maturanata odlučilo putovati u Španjolsku

Bilbao
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
22.08.2017.
u 07:05

Zagrebačkim maturantima odredište je španjolsko ljetovalište Lloret de Mar, a Barcelonu će zbog sigurnosti razgledati samo iz autobusa

Više od 1500 učenika, prema podacima Ministarstva obrazovanja, ovoga bi tjedna trebalo otputovati na maturalno putovanje u Španjolsku. Teroristički napad u Barceloni, koju mnogi razredi posjećuju, sve je zabrinuo, a neke škole navodno otkazuju planirano putovanje. U drugima su se pak roditelji i predstavnici škola složili da se ipak putuje. Za sinoć je tako put Španjolske najavljen polazak četiri autobusa s dvjestotinjak zagrebačkih maturanata.

– Odredište im je španjolsko ljetovalište Lloret de Mar, a jedina promjena u planu je ta da će Barcelonu razgledati samo iz autobusa – kaže Tomislav Fain, predsjednik udruge hrvatskih putničkih agencija, koji dodaje da oni informacija o otkazima putovanja nemaju. – Razumijemo zabrinutost i dvojbe, da sam u takvoj situaciji sa svojom djecom, osobno bih bio da se putovanje realizira, a moja bi supruga vjerojatno bila protiv. No, u kontaktu smo sa španjolskim kolegama, kažu da im turisti i dalje stižu, da su plaže pune, najavljena događanja idu prema planu, a da Barcelona sad zasigurno spada u sigurnija odredišta. Osim toga, Španjolska nije na popisu zemalja našeg Ministarstva vanjskih poslova u koje ne treba putovati. Ono je jedino mjerodavno, a preporučuje samo pojačani oprez – kaže Fain.

Kako će pak do novca oni koji otkažu putovanje, prilično je neizvjesno. Potrošačke udruge poručuju da potrošači imaju pravo na povrat većeg dijela novca, a agencije kažu da je novac već na računima španjolskih hotelijera i da se povrat odnosi samo na one koji su uplatili osiguranje za slučaj otkaza. Na takav način situaciju tumače i u Ministarstvu turizma.

Komentara 9

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
08:09 22.08.2017.

Ti roditelji su kreteni. Šalju djecu u oaze terorista samo da im ne propadne uplaćena lova. Da se nedajbože nešto desi, onda bi tužili državu pa da svi mi plaćamo njihov kretenluk

ST
staromlad
08:54 22.08.2017.

Idu vidjeti barcelonu, a geldat će je iz autobusa? Zašto onda idu?Lokat u loret,,,

Avatar Damir
Damir
08:35 22.08.2017.

Ovu sigurnost u autobusu neću uopće komentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije