Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI CVJETNICE

Dvanaestu godinu hodočaste 'Putem masovnih grobišta'

križ,grobnica
Marko Mrkonjić/PIXSELL
23.03.2013.
u 10:34

Na svakoj od 14 postaja, hodočasnici među kojima je najviše mladih, ali i onih starije životne dobi, pomolili su se i krenuli dalje

U znak sjećanja i u čast braniteljima Domovinskog rata oko 350 hodočasnika iz župe Tordinci, kao i prijašnjih godina uoči Cvjetnice, krenulo je jutros ispred crkve Presvetog Trojstva u Tordincima na križni put \"Putem masovnih grobišta\" dug 22 kilometara na kojemu će do kraja dana proći mjestima gdje su otkrivene masovne grobnice s 266 branitelja i civila ubijenih u Domovinskom ratu od Tordinaca preko Antina i Ćelija do Korođa.

Po prvi put hodoćašće nije predvodio Marko Bubalo, koji je u kolovozu otišao u mirovinu već njegov nasljednik i prezimenjak, Dejan Bubalo s kojim nije u srodstvu, ali sudjelovao je u organizaciji i nadgledao hodoćašće kojemu je začetnik. Pobožnost Križnog puta započela je molitvom u crkvi i ispred nje, na mjestu masovne grobnice u kojoj je bilo pokopano 208 žrtava, branitelja i civila, a potom je kolona kojoj će se tijekom puta, u pridružiti vjernici iz mjesta kroz koja prolaze, nastaviti put prema Antinu gdje je nekoliko grobišta sa 17 žrtava, Korođu s četiri i Ćelijama gdje su pokopane 32 žrtve.

Na svakoj od 14 postaja, hodočasnici među kojima je najviše mladih, ali i onih starije životne dobi, pomolili su se i krenuli dalje. Pri kraju dana, u Ćelijama, zadnjoj postaji Križnog puta \"Putem masovnih grobišta\" u crkvi Presvetog Srca Isusova služit će se sveta misa za sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu.

>> Nova grobnica: Na tijela hrvatskih civila bacili životinjske lešine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije