Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bračani prosvjedovali

Dječak (12) kojeg su pretukli pušten iz KBC-a, ali boji se ići u školu

Prosvjed u Pučišćima
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
05.11.2018.
u 09:50

Na Brač je stigao stručni tim Ministarstva prosvjete koji ima zadatak pomoći u prevladavanju ove situacije

U Pučišćima na Braču rano jutros pred zgradom Općine održan je mirni prosvjed protiv nasilja u školama. Organizirali su ga roditelji 12-godišnjaka, učenika Osnovne škole ''Pučišća'' koji je nakon što ga je vršnjak istukao dobio epileptični napad i osam dana je proveo u splitskom KBC-u.

Prvim trajektom u ponedjeljak ujutro na Brač je stigao stručni tim Ministarstva prosvjete koji ima zadatak pomoći u prevladavanju ove situacije. Pozvao ih je ravnatelj Siniša Lučić Lavčević koji je o događaju izvijestio sve nadležne institucije, ali tvrdi kako je riječ o izoliranom incidentu koji se dogodio između dvojice dječaka, a ne o kontinuiranom međuvršnjačkom nasilju. 
Međutim, roditelji ozlijeđenog dječaka tvrde suprotno.

Pogledajte video: Bračani prosvjedovali protiv nasilja u školama

– Verbalna, ali i fizička maltretiranja traju otkad je krenuo u peti razred, supruga je prijavljivala razrednici i ona je govorila da će oni situacija smiriti na satu, a sad smo dočekali da nam dijete završi u bolnici – tvrdi dječakov otac. Dvanaestogodišnjak je u petak pušten iz KBC-a Split na kućnu njegu, ali na nastavu još ne ide.

– Ne znam kada će krenuti u školu. Frustriran je i ne želi ići u ovu školu, pogodilo ga je i ono što je rekao ravnatelj. Boji se da će ga u školi maltretirati i da će ga opet istući. Ako ne bude htio ići, morat ću ga prebaciti u neku drugu školu na Braču, iako imamo organiziran prijevoz samo do ove u Pučišćima – rekao je otac.

– Nažalost, još ga boli glava i jako se plaši povratka u školu. Na nastavu još ne može. Ja se nadam da će ministrica prosvjete i njezin tim to srediti i da će i  moje dijete ponovno bez straha krenuti u školu – rekla je majka ozlijeđenog dječaka. Ističe kako su prosvjed organizirali kako bi osvijestili nastavnike, ravnatelje, roditelje, učenike, školu pa i cijelu državu da se ovakve stvari ne smiju događati.

– Tržimo da se nešto promijeni. Hoćemo da nasilje stane – poručio je otac.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar sindarela
sindarela
10:07 05.11.2018.

Kakav je to dječak koji svog vršnjaka prebije do besvjesti taj je spreman sutra povući nož nama ne trebaju izbjeglice mi se za sve zlo pobrinemo sami očito i dječak napadač treba psihološku pomoć mora da je kod kuće naučioo da se problemi rješavaju šakama

DU
Deleted user
11:01 05.11.2018.

Čitam i nemogu da vjerujem.Pa kako su institucije zakazale ja kao roditelj nebi zakazao.Sve bi napravio da zaštitim svoje djete pa ako treba održao lekciju nasiniku i njegovim roditeljima pa ga onda pitato kako se osjeća kada te drugi tuče.

NI
NikoCro
10:24 05.11.2018.

Zna se kako se to uvijek rijesavalo ako dijete nema starijega brata da izdraufa toga nasilnika, onda reagira otac, te izmarise i nasilnika a i njegove roditelje ako nista ne poduzmu, cuj rijesavanje demokratskim putem svasta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije