Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometna nesreća

Dva sudara gotovo istovremeno se dogodila u centru Zagreba

nesreća, sudar (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/11
Autori: vk/VLM, mšk/VLM, ba/VLM
08.08.2012.
u 19:57

Došli su mi na crveno. Srećom, bili smo vezani. Udarili su nas i okrenuli se na bok – rekao nam je Ibro Salihović, 53-godišnji vozač taksi Cammea koji je u trenutku nesreće prevozio putnika.

Tri su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se danas u 18.52 sata dogodila u centru Zagreba. Na križanju Ulice Pavla Hatza i Petrinjske vozilo Taxi Cammea sudarilo se s policijskim kombijem, koji se izvrnuo na bok i teško je oštećen. Ozlijeđena su dva policajca i policajka iz kombija u kojem je bilo pet policijskih službenika, kažu očevici.

– Otvorio sam stražnja vrata od policijskog kombija da bi policajci mogli izaći. Došli su mi na crveno. Srećom, bili smo vezani. Udarili su nas i okrenuli se na bok – rekao nam je Ibro Salihović, 53-godišnji vozač taksi Cammea koji je u trenutku nesreće prevozio putnika.

"Kao da je bomba pukla", opisali su zvukove sudara okupljeni susjedi koji su se spustili iz stanova na ulicu vidjeti što se događa. Ovo je, inače, treća nesreća u dva mjeseca na istom križanju.

Gotovo istovremeno u blizini, na stotinjak metara udaljenom križanju Petrinjske i Šenoine, dogodio se još jedan sudar. Sudarila su se dva osobna automobila, a jedan je srušio prometni znak.

 – Kriv sam, nisam ga vidio. Brzo je vozio, a policijski očevid utvrdit će koliko – rekao je vozač automobila kod Šenoine dok mu je vučna služba odvozila automobil.

Koliko su teške ozljede policijskih službenika policija još nije objavila.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
20:57 08.08.2012.

Koliko se sjećam po zakonu samo vozila sa crvenim i plavim rotacijskim svjetlima imaju pravo prolaska kroz crveno, sva ostala moraju poštivati svjetlosnu regulaciju. Neka kultura u prometu, ipak, nalaže da se propusti vozilo sa svjetlosnim znacima i sirenom bilolo da se radi o vatrogascima, policiji ili hitnoj.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
21:16 08.08.2012.

Koji je to sudar več po redu a da je sudionik Cammeo ?

Avatar adriaticregion
adriaticregion
20:35 08.08.2012.

To je zato jer niti jedno vozilo koje po zakonu ima pravo proći kroz crveno ne pali svjetlosne I ZVUČNE SIGNALE nego SAMO SVJETLOSNE i onda prolaze kroz crveno. Vidio sam to 100 puta i ti ga jednostavno ne vidiš jer sirenu bolje ''opaziš'' po danu nego rotirke. Svi su takvi tada u prekršaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije