Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO SE ISPRAVIO

Predsjednik novinare šokirao priznanjem, a onda objasnio da se samo šali

Rodrigo Duterte
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
04.12.2018.
u 11:21

Marihuana je na Filipinima ilegalna, a u zemlji već dvije godine traje velika akcija suzbijanja narkotika

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte po vlastitu priznanju koristi se marihuanom da bi ostao budan tijekom dugotrajnih i zamornih summita. Odmah je objasnio da se samo šali. 

Duterte se pred novinarima osvrnuo na summit ASEAN-a održan prošli mjesec u Singapuru.

Kazao je da je sudjelovanje na takvim sastancima na vrhu, koji znaju potrajati i čitav dan, nerijetko vrlo naporno, zbog čega on, kazao je, "koristi se marihuanom kako bi ga održala budnim", no odmah potom objasnio je da se šali.

"Nemojte reći da sam vam ja rekao, ali brunejski sultan Hassanal Bolkiah redovito zaspi na takvim skupovima, no čovjek je talentiran pa nitko i ne primijeti", rekao je, među ostalim, novinarima, trudeći se da ih osvoji duhovitim dosjetkama.

Marihuana je na Filipinima ilegalna, a u zemlji već dvije godine traje velika akcija suzbijanja narkotika koju provode sigurnosne snage u skladu s naredbama Duterteove administracije. Od 2016. u takvim je akcijama ubijeno gotovo 5000 ljudi. 

Filipinske i međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava ističu da Duterteova administracija na ovaj način čini zločin protiv čovječnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije