Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠILI MJERE I NEDOLIČNO SE PONAŠALI

Đuro Sessa pokrenuo etički postupak protiv sudaca s Kerumove fešte

Zagreb: DIP o organizaciji izbora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.02.2021.
u 17:49

Riječ je o sucima koji su 23. siječnja bili na proslavi rođendana u konobi Pršut u Kaštelima

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa podnio je sudačkom vijeću Županijskog suda u Splitu pritužbu protiv sudaca tog suda Bruna Kleina, Mihe Mratovića i Dinka Mešina te sudca Općinskog suda u Splitu Tomislava Zlodre, a sudskom vijeću Visokog upravnog suda Republike Hrvatske pritužbu protiv suca Silvija Čovića zbog ponašanja koje suprotno članku 8. kodeksa sudačke etike.

Riječ je o sucima koji su 23. siječnja bili na proslavi rođendana u konobi Pršut u Kaštelima, s koje je u medije iscurio video na kojem vlasnik Željko Kerum pleše i pjeva, u opuštenoj atmosferi.

Na druženju je bilo više osoba i nisu poštivali epidemiološke mjere.

"Kršenje naloženih epidemiološki smjera je ponašanje koje je suprotno standardu ponašanja sudaca i ono ne pri donosi očuvanju ugleda i dostojanstvu suda i sudskog poziva. Takva je ponašanje nedostojno i stvara dojam nedoličnosti. Sudac mora prihvatiti i ona ograničenja koja bi se drugim građanima činila opterećujućima. To se posebno odnosi na ograničenja koja su obavezna i naložena epidemiološki mjerama. Osim toga iz snimaka proizilazi da je riječ o druženju i atmosferi koja stvara dojam nedoličnosti" napisao je Đuro Sessa i predložio da nadležna sudačka vijeća donesu odluku kojom utvrđuju da je opisano ponašanje sudaca suprotno kodeksu sudačke etike.

 

Komentara 14

GE
geler203
18:37 05.02.2021.

Kada će gospodin Sessa pokrenuti vađenje prijava i dokaza iz ladica protiv Milana Bandića?

DU
Deleted user
18:39 05.02.2021.

Etički postupak... ha, ha, ha... a kazne u kunama?

GO
goli.otok_forever
18:44 05.02.2021.

A da pokrene postupak protiv onih koji drže u ladicama Bandićeve predmete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije