Naslovnica Vijesti Hrvatska

Duhovna obnova karlovačkih dužnosnika : 'Time se zapravo testira odanost prema HDZ-u'

Karlovački dužnosnici na duhovnoj obnovi u BiH: Što o tome misli oporba i primjećuje li se skok u kvaliteti rada i komunikaciji prema građanima
12. siječnja 2019. u 18:03 20 komentara 1839 prikaza
HDZ-ovci na duhovnoj obnovi
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Odlazak čelnika Karlovačke županije i Grada Karlovca te gradskih i županijskih pročelnika, djelatnika, ravnatelja ustanova i tvrtki na duhovnu obnovu, seminar ili tzv. team-building u Duhovni centar, Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru u Hercegovini više nije vijest.

Hdzovci Borba za mjesta u Europarlamentu Evo kako će HDZ izaći na euroizbore i koga će staviti na listu... HNS i HSLS u koaliciji

Posebno stoga što je od četvrtka do danas njih 53 na team-buildingu u susjednoj državi već jubilarnu, desetu godinu za redom. No, je li taj team-building koji je još kao gradonačelnik osmislio današnji župan Damir Jelić koristi polaznicima da rade bolje, drukčije, fokusiranije i primjećuju li građani i ostali djelatnici da su im voditelji, pročelnici i šefovi napredovali? Cilj je, kako nam je svojedobno rekao župan Jelić, u mirnom okruženju samostana, uz stručne predavače naučiti više o što kvalitetnijoj međusobnoj komunikaciji, o tome kako biti kvalitetan menadžer u tvrtki, odjelu, kako ideje najbolje prenijeti suradnicima i kako postati pokretač dobre radne atmosfere.

– Nakon ovakvog team-buildinga uvijek se osjećamo okrijepljeni i naučeno nam pomogne u poslovnim odnosima – kazala je Marija Medić, pročelnica za školstvo u županiji, koja je sada bila i vođa puta.

Nezavisni gradski vijećnik Davor Petračić smatra da od toga koristi nema, a i da je upitno koliko djelatnici sami snose troškove puta; kako u Buško blato, tako i nedavno u Međugorje kamo je išlo čak 2300 članova HDZ-a iz cijele županije.

Ivan Đakić NINO RASPUDIĆ Kome je Ivan Đakić zapravo uputio čestitku

– To njihovo koketiranje s Crkvom kroz te duhovne obnove, više je test odanosti polaznika HDZ-u. Uvjeren sam da odlazak nije neobavezan, već itekako obvezan, a onaj tko odbija ići mogao bi vjerojatno biti zamijenjen na radnome mjestu odanim slugom stranke. Uza sve te seminare, uprave su i dalje neučinkovite, građani nemaju viši standard, nema većih projekata. Uostalom, gospodarski je “nepismeno” odlaziti u susjednu BiH. Zašto ne otići u Mariju Bistricu i ostaviti taj novac tamo. I dalje ovdje teško živi svatko tko nije u HDZ-u ili mu je blizak. Ta politička premreženost je ostala – smatra Petračić koji ponavlja da živimo u sekularnoj državi. Stoga odlaske u Međugorje ili Buško blato smatra osobnom stvari pojedinca, a ne političkim pravilom.

Darijo Janković iz SDP-a kaže da deset godina duhovne obnove nije donijelo promjene, jer oni, ako i imaju teme duhovnog, upravljačkog karaktera, očito ne slušaju predavače.

– To je za mene farizejstvo, jer da su se “obratili” i žele raditi pošteno, onda bi barem natječaji za direktore tvrtki i ustanova bili pošteni i transparentni. U Bibliji je jedan odličan citat koji opisuje taj njihov team-building, a kaže: ‘Čiste čašu i zdjelu izvana, a iznutra su pune grabeži i pohlepe’ – dodaje Janković.

Andrej Plenković CRODEMOSKOP HDZ čvrsto na vrhu, SDP nastavio padati

Danko Plevnik, novinar, publicist, geopolitički analitičar, kaže da je svaka edukacija pohvalna, pogotovo daje li pozitivne učinke, ako ti seminari dovedu do nekog “kvantnog skoka” u njihovu radu.

– Ako im je važna ta duhovna dimenzija team-buildinga, iako podsjećam da živimo u sekularnoj državi već stoljećima, smatram da bi i mons. Antun Sente mlađi u Nacionalnom svetištu na Dubovcu u Karlovcu bio od velike pomoći, nije potrebno ići čak u drugu državu – dodaje Danko Plevnik.

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

 • killdozer:

  sad nece uzimati mito jedno 3 tjedna

 • svakogdana:

  jesu li poveli sauchu,škibolu,vrdoljaka,mišića , opačić,pupovca....... e moja crkvo,quo vadis ovo bi u bilblijskim vremenima bilo ravno pojavi da herodovi satrapi posjećuju isusa kako bi im on dao odrješenje za krađu,pljačku,potkupljivanje i nemoral svake vrste.

 • Avatar Anemični HDZ
  Anemični HDZ:

  Promjenili su rutu, prosle godine hodocastili su kod samana luke hodaka