Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dugopoljski HDZ-ovac uhićen na Bleiburgu. Podignuo desnicu u zrak?

Anđelko je preozbiljan čovjek, 12 godina bio je i županijski vijećnik i zato mislim da je riječ o pogreški, kaže bivši župan Zlatko Ževrnja
17. svibnja 2018. u 10:58 162 komentara 3316 prikaza
Anđelko Bosančić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Anđelko Bosančić, istaknuti član dugopoljskog HDZ-a i bivši lokalni dužnosnik, uhićen je tijekom komemoracije na Bleiburškom polju i od subote se nalazi u pritvoru kod Klagenfurta, piše Slobodna Dalmacija.

Komemoracija u Bleiburgu bleiburg Hodočasnici poslušali austrijska upozorenja, Jandroković izviždan: 'Izdajico!'

Bosančić je navodno u jednom trenutku glasno pjevajući visoko u zrak podignuo desnicu, nakon čega su ga priveli austrijski policajci.

– Anđelko, po onome što sam ja mogao vidjeti, nije napravio ništa loše. Bio je u jednoj skupini od desetak hodočasnika koji su dizali ruke, i lijevu i desnu, mahali zastavama, pljeskali, pjevali... Nije napravio ne znam što – rekao je Ljubo Marasović, lokalni poduzetnik koji je u Bleiburg putovao s Bosančićem i drugima, uključujući Zlatku Ževrnju, bivšeg župana i sadašnjeg predsjednika dugopoljskog ogranka HDZ-a.

Anđelko Bosančić
1 / 14
Komemoracija u Bleiburgu

– Kada je krenula Žankova pjesma "Od stoljeća sedmog", jedna skupina ljudi, u kojoj se našao Bosančić, bila je malo raspjevanija. Tik do njega bila je jedna gospođa koja se popela na stolac. Mislio sam u prvi tren da je policija došla tražiti od nje da siđe. Anđelko je preozbiljan čovjek, 12 godina bio je i županijski vijećnik i zato mislim da se radi o pogrešci, što će on i dokazati na sudu nakon što se pregledaju snimke. To da je radio incidente, na sliči njemu – rekao je Ževrnja.

Bosančić je bio nedostupan za komentar, a njegov sin Mario nije htio dati izjavu.

bleiburg marinko jurasić Austrijanci uspjeli jer je Bleiburg bio samo mjesto komemoracije Aleksandar Vulin srbijanski ministar Vulin: Hrvatska je u Bleiburgu 'izabrala na kojoj je strani' Bleiburg PREKRŠILI ZAKON Šest uhićenih zbog isticanja zabranjenih simbola u Bleiburgu
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Croatia_15
  Croatia_15:

  AUSTRIJSKO LICEMJERSTVO: __1) AUSTRIJANCI strogo kazne zbog jedne RUKE U ZRAKU??? __2) AUSTRIJANAC ADOLF HITLER (rod. u Braunau am Inn/Austrija, ca. 300 km od Bleiburga) je bio NAJVECI ZLOCINAC U POVJESTI koji je kriv za najveci rat u povijesti (UBIJENIH/poginulih ... prikaži još!lih ca. 65 mio, UBIJENIH ZIDOVA ca. 6 mio)! ----- "Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20. travnja 1889. - Berlin, 30. travnja 1945.) bio je njemački političar, vođa Nacionalsocijalističke njemačke radničke stranke (njemački: Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, skraćeno NSDAP), poznate pod nazivom Nacistička stranka. Bio je apsolutni diktator Njemačke od 1934. do 1945., s naslovom Kancelara Reicha od 1933. do 1945. i naslovom poglavara države Führer) od 1934. do 1945.; njegova puna titula bila je Führer und Reichskanzler. Prvo ime kao nalogodavac i osmislitelj ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti (počinjenih prije i tijekom rata) kod Osovinskih sila, glavni među nacističkim ideolozima. (...)" ("https://hr.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler")

 • Avatar HR_Stepinac_7
  HR_Stepinac_7:

  Koja je razlika izmedu ZLOCINA u JASENOVCU (od hrv. Ustasa), BLEIBURGU (od Jugokomunista), VUKOVARU (od Srba), SREBRENICI (od Srba)? Nema razlike, jer su sve ZLOCINI PROTIV COVJECNOSTI pocinjeni na nenaoruzanim ljudima (vojnici, civili, muskarci, zena, djeca, starci). Samo teski IDIOTI ... prikaži još! (Jugokomunisti?, Srbi?) mogu smatrati da je ZLOCIN kao osveta opravdan! (LINK: "https://hr.wikipedia.org/wiki/Sabirni_logor_Jasenovac", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Bleiburgu", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Kri%C5%BEni_put_(1945.)", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Ov%C4%8Dara", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Genocid_u_Srebrenici")

 • Avatar Croatia_15
  Croatia_15:

  ANITHRVATSKO novinarstvo? / Jugokomunisticka PROPAGANDA? Zasto se u ovim noviname vise puta pise o ispadima pojedinaca u Bleiburgu (USTASSTVO), a nista ne pise o javnim podrzavanjem CETNISTVA od srp. ministra Aleksandra VULINA kao druge novine??? __1) ("https://net.hr/danas/svijet/skandalozan-video-iz-srbije-antifasist-vulin-pozorno-slusa-generala-vojske-srbije-koji-pred-uzvanicima-pjeva-cetnicku-pjesmu") __2) ("https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/potvrdena-autenticnost-sramotne-fotografije-pripadnici-srpske-vojske-u-uniformama-polozili-vijenac-drazi-mihailovicu-vulin-sve-pokusao-sakriti/7339944/")