Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U pritvoru

Dugopoljski HDZ-ovac uhićen na Bleiburgu. Podignuo desnicu u zrak?

Anđelko Bosančić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
17.05.2018.
u 10:58

Anđelko je preozbiljan čovjek, 12 godina bio je i županijski vijećnik i zato mislim da je riječ o pogreški, kaže bivši župan Zlatko Ževrnja

Anđelko Bosančić, istaknuti član dugopoljskog HDZ-a i bivši lokalni dužnosnik, uhićen je tijekom komemoracije na Bleiburškom polju i od subote se nalazi u pritvoru kod Klagenfurta, piše Slobodna Dalmacija.

Bosančić je navodno u jednom trenutku glasno pjevajući visoko u zrak podignuo desnicu, nakon čega su ga priveli austrijski policajci.

– Anđelko, po onome što sam ja mogao vidjeti, nije napravio ništa loše. Bio je u jednoj skupini od desetak hodočasnika koji su dizali ruke, i lijevu i desnu, mahali zastavama, pljeskali, pjevali... Nije napravio ne znam što – rekao je Ljubo Marasović, lokalni poduzetnik koji je u Bleiburg putovao s Bosančićem i drugima, uključujući Zlatku Ževrnju, bivšeg župana i sadašnjeg predsjednika dugopoljskog ogranka HDZ-a.

Anđelko Bosančić
1/14

– Kada je krenula Žankova pjesma "Od stoljeća sedmog", jedna skupina ljudi, u kojoj se našao Bosančić, bila je malo raspjevanija. Tik do njega bila je jedna gospođa koja se popela na stolac. Mislio sam u prvi tren da je policija došla tražiti od nje da siđe. Anđelko je preozbiljan čovjek, 12 godina bio je i županijski vijećnik i zato mislim da se radi o pogrešci, što će on i dokazati na sudu nakon što se pregledaju snimke. To da je radio incidente, na sliči njemu – rekao je Ževrnja.

Bosančić je bio nedostupan za komentar, a njegov sin Mario nije htio dati izjavu.

Komentara 162

Avatar HR_Stepinac_7
HR_Stepinac_7
11:35 17.05.2018.

Koja je razlika izmedu ZLOCINA u JASENOVCU (od hrv. Ustasa), BLEIBURGU (od Jugokomunista), VUKOVARU (od Srba), SREBRENICI (od Srba)? Nema razlike, jer su sve ZLOCINI PROTIV COVJECNOSTI pocinjeni na nenaoruzanim ljudima (vojnici, civili, muskarci, zena, djeca, starci). Samo teski IDIOTI (Jugokomunisti?, Srbi?) mogu smatrati da je ZLOCIN kao osveta opravdan! (LINK: "https://hr.wikipedia.org/wiki/Sabirni_logor_Jasenovac", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Bleiburgu", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Kri%C5%BEni_put_(1945.)", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Ov%C4%8Dara", "https://hr.wikipedia.org/wiki/Genocid_u_Srebrenici")

SI
siskic
11:20 17.05.2018.

sve su to dobri kradoljubi..veliki hrvati...još veći kršćani..a najveći lupeži.

Avatar Croatia_15
Croatia_15
23:59 19.05.2018.

ANITHRVATSKO novinarstvo? / Jugokomunisticka PROPAGANDA? Zasto se u ovim noviname vise puta pise o ispadima pojedinaca u Bleiburgu (USTASSTVO), a nista ne pise o javnim podrzavanjem CETNISTVA od srp. ministra Aleksandra VULINA kao druge novine??? __1) ("https://net.hr/danas/svijet/skandalozan-video-iz-srbije-antifasist-vulin-pozorno-slusa-generala-vojske-srbije-koji-pred-uzvanicima-pjeva-cetnicku-pjesmu") __2) ("https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/potvrdena-autenticnost-sramotne-fotografije-pripadnici-srpske-vojske-u-uniformama-polozili-vijenac-drazi-mihailovicu-vulin-sve-pokusao-sakriti/7339944/")

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije