Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dugi Rat: Deložacija osam od 12 obitelji iz 'hotela za samce' odgođena za 60 dana

21.11.2008.
u 11:32

Deložacija osam od 12 obitelji iz zgrade poznate kao "hotel za samce" u središtu Dugog Rata odgođena je za 60 dana. U toj zgradi uglavnom žive bivši radnici tvornice Dalmacija Dugi Rat.

Ivan Mirošević, odvjetnik osam obitelji, predsjedniku Općinskog suda u Omišu uložit će prigovor na postupak suda, jer prema njegovu mišljenju, postupak nije bio regularan.
- Primjerice, nije prezentirano da je osiguran prostor za smještaj stvari, a nije vođen ni zapisnik. Ni liječnik nije u zgradi, iako bez njega nema deložacije.

Što će biti s ostalim obiteljima koje odvjetnik Mirošević ne zastupa, zasad se ne zna. Navodno se u zgradi popisuju stvari, no novinarima je ulazak zabranjen.

U ovoj zgradi živi 39 ljudi, od toga dvije trudnice i 19 djece. Prema riječima načelnika Općine Dugi Rat Jerka Roglića, koji je sa donačelnikom došao pružiti potporu stanarima "hotela za samce", stanari žele dobiti status zaštićenog najmoprimca. Po njemu je to realno.

Prema riječima Marije Jakovljević, jedne od stanara, situacija se ne odvija dobro. Ovrhovitelj joj je rekao da izađe iz stana. Marija je bivša djelatnica tvornice Ferolegura Dalmacija u Dugom Ratu, a u zgradi živi sa sinom punih 28 godina.

Ovo je drugi pokušaj deložacije 12 obitelji iz "hotela za samce" koji je 13. lipnja 2006. godine prodan Petru Vuki, vlasniku tvrtke "As komerc" iz Višnjevca kod Osijeka. Novinarima je ulaz u zgradu zabranjen, oko nje su policajci, a stigli su i pripadnici interventne policije, te hitna medicinska pomoć.

Za idući petak najavljena je i deložacija stanara iz zgrade Domina, također u središtu Dugog Rata, u kojoj uglavnom žive bivši radnici propale tvornice Ferolegura.

(mpk)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije