Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dublinski nadbiskup ispričao se kazavši da ga je sram

martin
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
26.11.2009.
u 20:20

Diarmuid Martin u četvrtak se ispričao i izrazio "svoju tugu i sram" nakon objave izvještaja o svećeničkom spolnom zlostavljanju više stotina djece do sredine 90-ih godina prošlog stoljeća koje je prikrivala irska Katolička crkva.

Dublinski nadbiskup Diarmuid Martin u četvrtak se ispričao i izrazio "svoju tugu i sram" nakon objave izvještaja o svećeničkom spolnom zlostavljanju više stotina djece do sredine 90-ih godina prošlog stoljeća koje je prikrivala irska Katolička crkva.

- Svakoj zlostavljanoj osobi nudim isprike, izraze tuge i srama zbog onoga što se dogodilo - izjavio je nadbiskup na konferenciji za novinare.

Martin, koji je vođenje nadbiskupije preuzeo 2004., žali zbog stajališta katoličke hijerarhije, koja je skrivala zlostavljanja i nije informirala policiju o njima te je naglasio da se "zlo nanijeto djeci nikada neće moći ispraviti".

Izvještaj objavljen u četvrtak "pokazuje razorne pogreške iz prošlosti", naglasio je nadbiskup i priznao da "žrtvama nikada neće niti jedna isprika biti dovoljna".

Službeni izvještaj irskog ministarstva pravosuđa na više do 700 stranica optužuje irsku Katoličku crkvu za prikrivanje seksualnog zlostavljanja svećenika nad više stotina djece tijekom nekoliko desetljeća.

Ključne riječi

Komentara 39

OB
-obrisani-
21:01 26.11.2009.

Hajde reci te nam pametnjakovici (ovi sto daju minuse) sta nam sad treba raditi, da bi ova djecica bila ponovo sretna.. Mislim ipak da poslije ovakog teksta pojedinci moraju malo studioznije traziti, da bi nasli neku dlakicu da pljuju po islamu ...

MO
moriturite
21:09 26.11.2009.

novinari, naučite da irska Katolička crkva ne postoji nego je to Katolička Crkva u Irskoj.

OB
-obrisani-
20:43 26.11.2009.

Ne saljite djecu u crkve, Vi roditelji ste odgovorni sto popovi unistavaju zivot Vase djece. Djece mi je zao do neba, a Vas roditelja ni malo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije