Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAN JE ROK

Državni tajnik najavio: Svi uzgajivači koji nemaju kategoriju 3 moraju zaklati svoje svinje

Posavski Podgajci: U selima uz Savu prvi puta u Hrvatskoj pojavila se afrička svinjska kuga
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
11.10.2023.
u 10:46

Svinje moraju ubiti oni koji neudovoljavanju uvjetima, odnosno tko nema kategoriju 3 svinje mora zaklati do 31.10 na području Osječko -baranjske i Vukovarsko srijemske županije, potvrdio je državni tajnik

Svi uzgajivači svinja koji nemaju kategoriju 3, odnosno koji ne udovoljavaju biosigurnosnim mjerama, morat će do 31. listopada poklati sve svinje koje imaju, najavio je to državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić. On je za 24sata pojasnio kako za sve one koji se ogluše slijedi postupanje Državnog inspektorata. 

- Svinje moraju ubiti oni koji neudovoljavanju uvjetima, odnosno tko nema kategoriju 3 svinje mora zaklati do 31.10 na području Osječko -baranjske i Vukovarsko srijemske županije, a do 30.11 na području cijele države - poručio je.

- Treba reći da se dosta ljudi prekategoriziralo u ova tri mjeseca od kad se bolest pojavila. U osječkoj županiji oko osam tisuća vlasnika je podiglo uvijete u kategoriju 3, imaju još vremena, 20-tak dana da i ostali koji imaju namjeru zadržati svinje podignu kategoriju i biosigurnosne mjere - objasnio je. 

Inače, uzgajivači svinja se u Hrvatskoj dijele u pet kategorija, od nulte koja predstavlja uzgajivače s jednom svinjom do četvrte koja se odnosi na uzgajivače autohtonih pasmina koji imaju ograđeni prostor na otvorenom. Prva i druga kategorija odnose se na one koji imaju niskosigurnosne biosigurnosne mjere, dok su u kategoriji tri oni koji udovoljavaju tim uvjetima.

POVEZANI ČLANCI:

Mladen Pavić ranije je objavio kako je u Hrvatskoj od početka pojave eutanizirano više od 19.000 komada svinja, dodajući kako su uzgajivači svjesni situacije. - Tijekom idućih godinu dana objekti u kojima su bile zaražene svinje ostat će prazni, a to vrijeme vlasnici će iskoristiti da ih dovedu do razine kako bi u budućnosti ispunjavali tražene biosigurnosne standarde i ponovno mogli uzgajati svinje - objasnio je ranije.

>> VIDEO Povratak hrvatskih hodočasnika iz Izraela: 'Ako se zračna veza odradi, očekujemo da se danas svi vrate'

Komentara 1

SA
samader
14:27 11.10.2023.

Ne lažite, cilj je zaustaviti proizvodnju korisne hrane. Nadam se da uživate u plaći i da je ona dovoljno velika da opravdava izdaju domaćeg seljaka. Kontrolirajte hranu, kontrolirate naciju. Ako kontrolirate energiju kontrolirate regiju. Ako kontrolirate izdavanje novca, kontrolirate svijet.et. Henry Kissinger Mi, obični građani svih država svijeta, već preko tri godine napadnuti smo od terorističko-mafijaških struktura koje predvodi WEF, svjetski ekonomski forum koji sprovodi tzv. Great Reset. Naše vlade su infiltrirane sa njihovim kadrom, koji provodi njihovu agendu, a koja je suprotna nacionalnim državama. Njihov cilj je rješavanje 'nepotrebnog' ljudskog kadra (tzv. 'useless eaters'), koji prema njima, samo troši dragocjene Zemljine resurse. Zato se sprovodi Zelena politika. Žele da se međusobno poubijamo, ostatak koji preživi bit će kontroliran cjepivima i genetski modoficiran, a jeftina energija u obliku fosilnih goriva,plina, i hrane bit će nedostupna. Novac u postojećem obliku če propasti, planiraju vam ga uzeti, zajedno sa svom imovinom! Ide novi svjetski financijski sustav, koji će se temeljiti na digitalnom kriptovaluti centralnih valuta. Ne dajte da se ukine gotovina, to je zadnji stup obrane slobode društva. Nakon toga slijedi samo ropstvo za nas i našu djecu (ako preživimo). Vlade rade protiv ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije