Naslovnica Vijesti Svijet

Država New York tuži Trumpovu dobrotvornu zakladu

"Kako je pokazala naša istraga, Zaklada Donald J. Trump bila je tek malo više od čekovne knjižice za isplate Trumpa i njegovih poduzeća neprofitnim udrugama, bez obzira na njihovu svrhu ili zakonitost", priopćila je Underwood
14. lipnja 2018. u 23:02 3 komentara 288 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Država New York sudskim putem traži raspuštanje Zaklade Donald J. Trump, optužujući tu dobrotvornu udrugu da je tek "prazna školjka" koja "stalno djeluje protuzakonito".

Kim Jong Un i Donald Trump Trump euforičan Sjeverna Koreja ima sjajnu budućnost

Glavna tužiteljica te savezne države Barbara Underwood tvrdi da je zakladu aktualni američki predsjednik koristio za ostvarenje osobnih ciljeva te za "neprimjerene i raširene političke aktivnosti",  uključujući i podršku svojoj predsjedničkoj kampanji 2016. godine, kada je putem zaklade u tu svrhu prikupljeno oko 2,8 milijuna dolara.

"Kako je pokazala naša istraga, Zaklada Donald J. Trump bila je tek malo više od čekovne knjižice za isplate Trumpa i njegovih poduzeća neprofitnim udrugama, bez obzira na njihovu svrhu ili zakonitost", priopćila je Underwood.

Donald Trump
1 / 11
Donald Trump objavio da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma s Iranom

Tužba se posebice bavi prikupljanjem donacija Trumpove zaklade za veteranske organizacije u Iowi 28. siječnja 2016., samo nekoliko dana prije republikanskih predizbora u toj saveznoj državi.

U tužbi se navodi da je događaj bio gotovo u potpunosti vođen od osoblja Trumpove kampanje koje je potom i odlučilo o odredištima na koja su sredstva otišla.

Donald Trump Prepucavanje Ovako je Trump odgovorio na prostački napad Roberta De Nira

Država New York zabranjuje dobrotvornim organizacijama sudjelovanja u političkim događanjima. Underwood traži desetogodišnju zabranu Trumpu da bude direktor bilo kakve neprofitne udruge u New Yorku te jednogodišnju zabranu za njegovu djecu, Ivanku i Erica Trumpa.

Predsjednik Trump je na Twitteru tužbu nazvao "smiješnom i apsurdnom" i svalio krivnju na bivšeg državnog tužitelja New Yorka Erica Schneidermana, koji je prošli mjesec osramoćen odstupio s dužnosti nakon optužbi više žena da ih je fizički zlostavljao. Trump je također poručio da se neće nagoditi.

Donald Trump objavio da se SAD povlače iz nuklearnog sporazuma s Iranom Tomislav Krasnec Grobar G7 radi ono čemu su se Rusi nadali
CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

  • nevjerujženikojalaže:

    shodno ovom poučku iz članka, čekam kada će ga ''levičarska'' inteligencija optužiti da je bacio opušak na nedozvoljeno mjesto, iako čovjek ne puši.

  • Sve je uzalud:

    .....da ce ovaj kukuruzni biti nominiran za Nobelovu nagradu....sve vise olosa u toj organizaciji......a zasto ne bi korejac bio nominiran....