Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija

Dronom protiv krađa voća i povrća

Dronom protiv krađa voća i povrća
Foto: PU međimurska
1/2
03.07.2019.
u 10:31

U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom drona nadzirali poljoprivredne površine

Policijska uprava međimurska pojačala je aktivnosti usmjerene na suzbijanje krađa poljoprivrednih proizvoda. U suradnji s komunalnim redarom Općine Belica, policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije danas su u jutarnjim satima na parcelama u okolici Belice predstavili nadzor terena bespilotnom letjelicom - dronom.

U akciju su bili uključeni interventni policajci i motociklist, koji su u koordinaciji s operaterom drona nadzirali poljoprivredne površine.

- Ovakve i slične akcije provodit će se sustavno i koordinirano s lokalnom zajednicom u narednim mjesecima diljem Međimurske županije, kako bi se i na taj način suzbili svi oblici kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, ali situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji. Apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju - kažu u PU međimurskoj.

Ključne riječi

Komentara 3

RE
reborn
11:00 03.07.2019.

Nadam se kako se zbog ovog poteza u borbi protiv organiziranog kriminala određena skupina neće osjetiti "posebno ugrožena" i "pod udarom policije", te kako njihov predstavnik neće izjaviti "da se radi o mjerama usmjerenim direktno protiv njegove manjine". Mislim, budimo realni - hoće, ali valjda imaju dovoljno pameti pa da shvate kako je krađa prekršaj (i kazneno djelo), a ne temeljna odrednica nečije kulture.

AN
Antidominium
14:23 03.07.2019.

Da se htjelo u akciju protiv njih vremena ima već nekoliko godina. Cigani masovno prodaju poljoprivredne proizvode na Zelenoj tržnici u Zagrebu. Pitam vas kada je cigo bio radnik i k tome još zemljoradnik.

BO
borcanac
16:34 03.07.2019.

A imateli dozvolu od kajtazija za dronove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije