Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI DA JE PREVARENA

Indonežanka koju su optužili za ubojstvo Kimovog brata: 'Rekli su mi da će me učiniti zvijezdom'

Siti Aisyah
Foto: Screenshot/YouTube
1/4
29.09.2019.
u 09:46

Kako sam mogla biti upletena u tako veliko ubojstvo. Ja sam samo djevojka iz malog sela. Vjerovala sam da sam dio neslane šale, kazala je Siti Aisyah

Indonežanka Siti Aisyah (25) i Doan Thi Huong (28), Vijetnamka, optužene su za ubojstvo Kim Jong Nama tako što su mu na lice nanijele VX, otrov koji je zabranio UN, na zračnoj luci u Kuala Lumpuru 13. veljače. 2017.

Sudac Azmi Ariffin je osudio Doan Thi Huong na tri godine i četiri mjeseca zatvora, nakon što je priznala krivnju za "namjerno nanesenu ozljedu", što je smanjena optužba koju su tužitelji ponudili. Optužena Indonežanka je pak puštena na slobodu. Nisu pružena službena objašnjenja, zašto su tužitelji promijenili zahtijevanu kaznu.

Obje su okrivljenice opovrgnule da su odgovorne za ubojstvo Kima, dosljedno tvrdeći da su mislile kako izvode psinu koja se snima za reality emisiju te da su ih prevarili sjevernokorejski agenti.

Siti, inače majka 10-godišnjeg dječaka se vratila u svoje selo u Indoneziji, pokušavajući ponovno nastaviti živjeti. Prvi put ispričala je svoju stranu priče. Osjećala se iskorištenom. Kaže i da je slučajnost da sama nije podlegla smrtonosnom otrovu. 

"Nisam imala pojma što sam učinila", kaže Siti. "Rekli su mi da će me učiniti zvijezdom. Nisam znala tko je Kim Jong Un prije svega ovoga. Nisam ni znala gdje je Sjeverna Koreja. Osjećam se loše zbog onoga što se dogodilo s Kim Jong Namom i voljela bih da nikada nisam bila u to umiješana. Kad sam izašla iz zatvora, pogledala sam svoje ime na internetu i konačno shvatila o čemu se zapravo radi. Pomislila sam: 'Kako sam mogla biti upletena u tako veliko ubojstvo. Ja sam samo djevojka iz malog sela. Vjerovala sam da sam dio neslane šale", kazala je.

Inače, ona je bila najmlađa od troje djece u obitelji, napustila je školu sa 12 godina i već sa 17 godina bila je u braku. Nakon tri mjeseca se rastala. Sina je ostavila pod starateljstvom svojih roditelja i otišla u Kuala Lumpur kako bi zaradila novac. 

Do 2017. godine radila je kao maserka u gradskom hotelu Flamingo. Jedne noći srela je taksista koji joj je rekao da pozna japanskog klijenta koji je tražio nekoga da glumi u reality showu. Otišla je na sastanak i upoznala stanovitog 'Jamesa', koji joj je rekao da je japanski TV producent. Inače, on je bio 30-godišnji sjevernokorejski agent

Radila je nešto poput skrivene kamere. Morala je primjerice prići trojici muškaraca namazati dječje ulje po njima prije nego što se ispričala i otišla dok je James snimao to na svom iPhoneu. Isprva je kaže bila vrlo nervozna zbog podmetanja, u slučaju da netko loše reagira , ali bio sam vrlo sretan što imam posla jer je puno više zarađivala nego kao maserka, piše Daily Mail.

Onda je došao trenutak kada je upoznala upoznala 'gospodina Changa' također sjevernokorejskog, kako kaže, agenta, koji joj je objasnio koji je njezin sljedeći zadatak. Rekao joj je da će ovo biti malo drugačije i da će ga Siti izvesti s drugom 'glumicom'.

Kao i kod svake prethodne podvale, izvadio je bočicu i ulio tekućinu. 'Chang' joj je rekao da je čovjek koji će biti žrtva podvale veliki šef u svojoj tvrtki. "Rekao je da je vrlo arogantan i da bi se mogao naljutiti, pa bih trebalo izvesti šalu i otići što brže." U tom trenutku iz drugog smjera je došla 'glumica' Huong i stavila svoje ruke na njegove oči. U stvari su obje nosile smrtonosni otrov VX na rukama gotovo su i one bile postale žrtve.

Siti i Huong pobjegle su u različitim smjerovima nakon napada i otišle u kupaonice kako bi očistile ruke.

Podsjetimo, kako su pisali strani mediji, Kim Jong Nam u ruksaku je nosio protuotrov protiv VX-a, ali u stisku zasljepljujuće boli nije ga mislio upotrijebiti. Nakon što je prišao službenicima zračne luke prevezen je u kliniku i umro u vozilu hitne pomoći na putu do bolnice.

Video: Kim Jong Un maše građanima

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije