Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rehabilitiran

Kim Jong Un ga poslao u logor, no sada se ponovo pojavio u njegovom društvu

Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
03.06.2019.
u 07:29

Obavještajni odbor južnokorejskog parlamenta izvijestio je u travnju da je Kim Yong-Chol udaljen zbog načina na koji je organizirao summit u Hanoju, premda je nedavno bio imenovan u Povjerenstvo za državne poslove

Visoki sjevernokorejski dužnosnik koji je, pišu južnokorejski mediji, bio u nemilosti nakon neuspjeha američko-sjevernokorejskog summita u Hanoju, pojavio se u društvu vođe Kim Jong-una, pišu u ponedjeljak službena sjevernokorejska glasila.

Kim Yong-chol, visoki dužnosnik jedine stranke na vlasti koji je s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom pregovarao o nuklearnom programu Pjongjanga, bio je poslan u radni logor nakon neuspjeha susreta na vrhu organiziranog u veljači u Hanoju, piše južnokorejski list Chosun Ilbo.

No u nedjelju kasno navečer Kim Yong-chol se pojavio na priredbi kojoj je nazočio državni vrh - Kim Jong-un, njegova supruga Ri Sol-ju, čelnici stranke i visoki vojni časnici, izvijestila je službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Obavještajni odbor južnokorejskog parlamenta izvijestio je u travnju da je Kim Yong-chol udaljen zbog načina na koji je organizirao summit u Hanoju, premda je nedavno bio imenovan u Povjerenstvo za državne poslove, tijelo kojemu je na čelu Kim Jong-un.

Nakon neuspjeha drugog susreta na vrhu Kim Jong-una i Donalda Trumpa, Kim Hyok-chol - koji je sudjelovao u pripremi susreta i putovao u vijetnamsku prijestolnicu privatnim vlakom Kim Jong-una - strijeljan je zbog "izdaje vrhovnog vođe" pošto je iz Sjedinjenih Država vraćen prije susreta, pisao je južnokorejski dnevnik Chosun Ilbo 31. svibnja.

Kim Hyok-chol je s američkim izaslanikom Stephenom Biegunom pripremao summit u Hanoju.

Video: Konvoj Kim Jong Una u Vijetnamu

Komentara 1

CR
CroZrakomlatNo1
07:35 03.06.2019.

Bogubojazni Trump ne moze bit porazen od komunista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije