Naslovnica Vijesti Svijet

Kim Jong Un ga poslao u logor, no sada se ponovo pojavio u njegovom društvu

Obavještajni odbor južnokorejskog parlamenta izvijestio je u travnju da je Kim Yong-Chol udaljen zbog načina na koji je organizirao summit u Hanoju, premda je nedavno bio imenovan u Povjerenstvo za državne poslove
03. lipnja 2019. u 07:29 1 komentara 878 prikaza
Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Visoki sjevernokorejski dužnosnik koji je, pišu južnokorejski mediji, bio u nemilosti nakon neuspjeha američko-sjevernokorejskog summita u Hanoju, pojavio se u društvu vođe Kim Jong-una, pišu u ponedjeljak službena sjevernokorejska glasila.

Kim Jong-un Sjeverna Koreja Kim Jong-un pogubio petoricu dužnosnika zbog špijuniranja za SAD

Kim Yong-chol, visoki dužnosnik jedine stranke na vlasti koji je s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom pregovarao o nuklearnom programu Pjongjanga, bio je poslan u radni logor nakon neuspjeha susreta na vrhu organiziranog u veljači u Hanoju, piše južnokorejski list Chosun Ilbo.

No u nedjelju kasno navečer Kim Yong-chol se pojavio na priredbi kojoj je nazočio državni vrh - Kim Jong-un, njegova supruga Ri Sol-ju, čelnici stranke i visoki vojni časnici, izvijestila je službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA.

Obavještajni odbor južnokorejskog parlamenta izvijestio je u travnju da je Kim Yong-chol udaljen zbog načina na koji je organizirao summit u Hanoju, premda je nedavno bio imenovan u Povjerenstvo za državne poslove, tijelo kojemu je na čelu Kim Jong-un.

Donald Trump Trumpov azijski pohod 'I dalje vjerujem Kimu, to su samo male rakete'

Nakon neuspjeha drugog susreta na vrhu Kim Jong-una i Donalda Trumpa, Kim Hyok-chol - koji je sudjelovao u pripremi susreta i putovao u vijetnamsku prijestolnicu privatnim vlakom Kim Jong-una - strijeljan je zbog "izdaje vrhovnog vođe" pošto je iz Sjedinjenih Država vraćen prije susreta, pisao je južnokorejski dnevnik Chosun Ilbo 31. svibnja.

Kim Hyok-chol je s američkim izaslanikom Stephenom Biegunom pripremao summit u Hanoju.

Video: Konvoj Kim Jong Una u Vijetnamu

Aktivni odmor
NEZABORAVNO ISKUSTVO
Oni se izležavaju na plaži, a ti letiš 60 metara iznad njih!

A1 izdvaja za Vas