Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza reakcija

Drago Prgomet izbačen iz Mosta zbog sastanka sa Zoranom Milanovićem

Drago Prgomet
Foto: Robert Anić/PIXSELL
12.11.2015.
u 13:16

"Drago Prgomet bez znanja Nacionalnog vijeća vodio je osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem"

Drago Prgomet više nije član Nacionalnog vijeća Mosta, priopćili su iz Mosta. Naime, kako su naveli, Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"MOST NEZAVISNIH LISTA kao politička platforma koja okuplja nezavisne gradonačelnike i načelnike te pojedince kroz slobodno udruživanje, a ne uobičajeno stranačko članstvo, nema niti klasični model isključivanja iz članstva. Zajedništvo se u MOSTU održava međusobnim povjerenjem.

Zbog iznimnog fokusa javnosti na pitanje homogenosti u MOSTU, na sjednici Nacionalnog vijeća MOSTA održanoj 11. studenoga u 11.30 sati, dogovoreno je jedinstveno i usuglašeno djelovanje kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti MOSTA.

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog vijeća MOSTA i novoizabranih saborskih zastupnika MOSTA, četveročlana delegacija u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore sa SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri su se člana vratila na nastavak prekinute sjednice.

Nažalost, dok su svi drugi članovi Nacionalnog vijeća i novoizabrani zastupnici MOSTA nastavili unutarnje razgovore, Drago Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem. Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalno vijeće MOSTA donijelo je odluku o prekidu suradnje s Dragom Prgometom.

Ovom odlukom Nacionalno vijeće MOSTA kao kolegijalno tijelo ne smatra više Dragu Prgometa svojim članom, a Drago Prgomet svoj saborski mandat zadržava, i MOST ga kao takvog uvažava, bez obzira na to hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se MOSTU ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji."

>> 'Prgomet pokušava ispeglati jučerašnji debakl s Milanovićem. HDZ pregovara s Mostom kao cjelinom'

>> Karamarko o razgovorima s Mostom: Imali smo sastanak u srijedu i to je to

Komentara 353

DA
davorka30
13:27 12.11.2015.

E moj Prgomet, osramotio si većinu nas Posavljaka koji smo ti davali glasove u Zagrebu na ovim izborima. Mislili smo da dajemo glas domoljubnoj opciji, a ne sdp-ovcima s kojima tajno pregovaraš, sramota.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:23 12.11.2015.

Bravo! Tako treba: izdajice neka idu u svoje stado! Bravo Most!

HR
hromcan
13:22 12.11.2015.

Znao je Karamarko kakvu GUJU ima u svojim redovima pa je zato i izbacio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije