Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori 2015.

Drago Prgomet izbačen iz Mosta zbog sastanka sa Zoranom Milanovićem

"Drago Prgomet bez znanja Nacionalnog vijeća vodio je osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem"
12. studenoga 2015. u 13:16 353 komentara 45123 prikaza
Drago Prgomet
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Drago Prgomet više nije član Nacionalnog vijeća Mosta, priopćili su iz Mosta. Naime, kako su naveli, Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"MOST NEZAVISNIH LISTA kao politička platforma koja okuplja nezavisne gradonačelnike i načelnike te pojedince kroz slobodno udruživanje, a ne uobičajeno stranačko članstvo, nema niti klasični model isključivanja iz članstva. Zajedništvo se u MOSTU održava međusobnim povjerenjem.

Zbog iznimnog fokusa javnosti na pitanje homogenosti u MOSTU, na sjednici Nacionalnog vijeća MOSTA održanoj 11. studenoga u 11.30 sati, dogovoreno je jedinstveno i usuglašeno djelovanje kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti MOSTA.

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog vijeća MOSTA i novoizabranih saborskih zastupnika MOSTA, četveročlana delegacija u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore sa SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri su se člana vratila na nastavak prekinute sjednice.

Nažalost, dok su svi drugi članovi Nacionalnog vijeća i novoizabrani zastupnici MOSTA nastavili unutarnje razgovore, Drago Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem. Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalno vijeće MOSTA donijelo je odluku o prekidu suradnje s Dragom Prgometom.

Ovom odlukom Nacionalno vijeće MOSTA kao kolegijalno tijelo ne smatra više Dragu Prgometa svojim članom, a Drago Prgomet svoj saborski mandat zadržava, i MOST ga kao takvog uvažava, bez obzira na to hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se MOSTU ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji."

>> 'Prgomet pokušava ispeglati jučerašnji debakl s Milanovićem. HDZ pregovara s Mostom kao cjelinom'

>> Karamarko o razgovorima s Mostom: Imali smo sastanak u srijedu i to je to

Indira Levak
dodjela MAC nagrade
Srpski mediji raspisali se o Indiri: 'Pojavila se gotovo gola, sve oči su bile na njoj'
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • davorka30:

    E moj Prgomet, osramotio si većinu nas Posavljaka koji smo ti davali glasove u Zagrebu na ovim izborima. Mislili smo da dajemo glas domoljubnoj opciji, a ne sdp-ovcima s kojima tajno pregovaraš, sramota.

  • poslovni:

    Bravo! Tako treba: izdajice neka idu u svoje stado! Bravo Most!

  • hromcan:

    Znao je Karamarko kakvu GUJU ima u svojim redovima pa je zato i izbacio.