Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOKALNI IZBORI

Drago Prgomet i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

gradski hdz
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
15.03.2017.
u 20:02

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić danas nije želio izravno odgovoriti hoće li Prgomet biti kandidat nego je kazao kako vjeruje da "će se izabrati istinski HDZ-ovac"

Drago Prgomet je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, odlučio je Gradski odbor HDZ-a na sjednici održanoj u srijedu navečer na kojoj je bio i predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Drago Prgomet rodio se u Žeravcu u blizini Dervente 1965. godine, po struci je specijalist otorinolaringolog. Medicinu je diplomirao u Banjoj Luci 1990., te uz polaganje nekih diferencijalnih ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je nakon poslijediplomskog studija stekao zvanje doktora znanosti.

Kao član HDZ-a od 2003. do 2006. bio je zastupnik u Hrvatskome saboru, a na 15. općem saboru HDZ-a 2012. godine izabran je za zamjenika predsjednika stranke. Nakon sukoba s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, 2015. godine dao je ostavku na tu dužnost i istupio iz stranke. Nakon toga pristupio je Mostu nezavisnih lista, a krajem te godine osnovao je stranku HRID. Nakon što je na čelo HDZ-a došao Andrej Plenković, Prgomet se u rujnu prošle godine vratio u HDZ.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Do utorka su iz HDZ-a dopirale vijesti da bi kandidat za gradonačelnika mogao biti predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, no Hini je u utorak navečer iz krugova zagrebačkog HDZ-a rečeno da "Plenković ne želi potrošiti Mikulića i zato on ne ide u utrku za gradonačelnika Zagreba".

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić danas nije želio izravno odgovoriti hoće li Prgomet biti kandidat nego je kazao kako vjeruje da "će se izabrati istinski HDZ-ovac".

Nije želio ni komentirati hoće li on biti prvi na listi HDZ-a u Zagrebu. – Ja se vidim na onoj poziciji gdje ću dati maksimalni doprinos HDZ-u – tvrdi Brkić.

>>'Vjerujem da će se izabrati istinski HDZ-ovac, a ne znam tko će biti to, nisam Nostradamus'

>>Plenković šalje Brkića u bitku za Zagreb kao protuudarac Bruni Esih

>>HDZ-ov Andrija Mikulić ne ide u utrku za gradonačelnika Zagreba

Komentara 81

SX
sudbina x
13:47 15.03.2017.

Prgomet ima šansu postati gradonačelnik Zagreba kao i ja Washingtona...

LI
liskovaca
12:00 15.03.2017.

izdajnika za gradonačelnika???

Avatar AnteMostar
AnteMostar
20:15 15.03.2017.

9% glasova Bruna Esih 15 %

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije