Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar sigurnosti BiH

Dragana Mektića sumnjiče zbog odavanja tajni i lansiranja laži

Dragan Mektić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
05.04.2019.
u 15:28

Afera koja je u BiH pokrenuta kako bi se Hrvatsku optužilo da njezina tajna služba SOA vrbuje BiH građane radikalnih islamističkih uvjerenja, te da planira prošvercati im i oružje u vjerske ustanove BiH, okreće se protiv tvoraca tih nezapamćenih izmišljotina

Protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića tamošnje Tužiteljstvo počelo je s provođenjem istrage zbog zlouporabe položaja ili ovlasti, odavanja tajnih podataka i davanja lažnog iskaza.

Kako navode iz Tužiteljstva BiH, naredba o provođenju istrage protiv Mektića donesena je nakon što se došlo do više dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima.

- Iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnov sumnje da je navedeni kao odgovorna osoba, u svojstvu ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obavezan čuvati tajne podatke, podijelio s osobama koje nemaju ovlasti za pristup podacima s oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužiteljstvu BiH, što je prouzročilo teške posljedice za sigurnost, vladavinu prava i ugled BiH - navode u Tužiteljstvu BiH.

Afera koja je u BiH pokrenuta kako bi se Hrvatsku optužilo da njezina tajna služba SOA vrbuje BiH građane radikalnih islamističkih uvjerenja, te da planira prošvercati im i oružje u vjerske ustanove BiH, okreće se protiv tvoraca tih nezapamćenih izmišljotina. Kako se u Hrvatskoj i mislilo, a isto su posumnjali i u tužiteljstvu BiH - Mektić je zajedno s dijelovima obavještajno-sigurnosnog aparata BiH, te novinarom internetskog portala plasirao priču i aferu s ciljem napada na nekoliko važnih dužnosnika Hrvata, kao i na djelatnike hrvatske diplomacije te sigurnosno-obavještajnu agenciju SOA-u.

Na takve optužbe reagirao je i ravnatelj SOA-e, Daniel Markić, a SOA je signalizirala svim svojim partnerima u drugim državama o kakvom se neozbiljnom politiziranju i igranju s terorističkim prijetnjama vrha sigurnosno-obavještajnog aparata u BiH radi. Istraga protiv Mektića dobila je oznaku tajnosti.

Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije:

Ključne riječi

Komentara 31

PR
prajdali100
16:51 05.04.2019.

Javna je tajna da je Meeeeektić dio paraobavještajnog SDA podzemlja.Sve smrdi na Bakira.

JE
jetix
16:52 05.04.2019.

Vlada treba tražiti javnu ispriku od BIH

BO
bomboni
16:22 05.04.2019.

A sta je sa njihovim gradjanima sto su davali izjave za televiziju da su ih vrbovali u Hrvatskoj da spijuniraju za njih? I oni lazu? A sta je sa Slovenijom, i njihov Premijer je jucer dao izjavu za javnost da ih Hrvatska spijunira? Pa kako to, sto znaci ovo ako su se susjedi okomili na nas i izmisljaju izmisljotine protiv nase drzave? Zasto smo mi naomrazenija nacija u komsiluku, a bome i sire, obzirom da nas i Austrija na oci ne moze gledati radi nasrtanja u njihovu zemlju. Jesmo li mi bas toliki sveci koliki se predstavljamo da svi nevaljaju, a samo mi valjamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije