Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dr. Trpimira Golužu razriješili dužnosti šefa Liječničke komore

Predsjednica Komorinog Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor, naglasila je kako Golužu ne optužuju da je uzeo novac
14. srpnja 2018. u 15:35 7 komentara 2902 prikaza
Trpimir Goluža
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Dr. Trpimir Goluža razriješen je s funkcije predsjednika Hrvatske liječničke komore na izvanrednoj Skupštini HLK koja je maloprije završila.

Do izbora novog predsjednika, a to će biti ili na novoj izvanrednoj Skupštini ili redovnim putem za osam mjeseci, tu će dužnost obnašati prvi dopredsjednik Komore, dr. Krešimir Luetić. Raspravljalo se o zaključku Nadzornog odbora Komore po kojem je predsjednik neovlašteno donosio odluke pa je više od predviđenog potrošeno za uređenje Komorinih stanova u Zagrebu i Klubu liječnika u Rijeci.

DRAMA U LIJEČNIČKOJ KOMORI Trpimiru Goluži leđa okrenuo i prvi dopredsjednik Krešimir Luetić

Neki od 99 prisutnih (od 148 delegata koliko ih Skupština ima), poput dr. Golema i dr. Nogala te nekih liječnika iz Splita, napominjali su kako ne bi bilo u redu da se Golužu razriješi dok on nije prisutan, naime iz zdravstvenih razloga člana obitelji trenutno je u SAD), ali većina to nije uvažila.

Dr. Jadranka Pavičić Šarić, predsjednica Komorinog Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor, naglasila je kako Golužu ne optužuju da je uzeo novac, jer vidljivo je zašto i gdje je novac utrošen, već ga optužuju da je svojim odlukama zaobišao tijela Komore i protustatutarno se ponašao.

Trpimir Goluža LIJEČNICI SKUPLJAJU POTPISE Dr. Goluža: Tehničkom ministru Nakiću poručujem da odustane od nepromišljenog pokušaja izmjene Pravilnika

To je potvrdio i dr. Krešimir Luetić, kazavši da je prije tri i pol godine s Golužom krenuo u usku suradnju, da je Komora za sve vrijeme napredovala, ali i da je dr. Goluža zaobilazio komorska tijela pri donošenju odluka. Neki članovi pak dovode u pitanje ovakvo razrješenje. Podsjećaju da je nadzor Ministarstva zdravlja u rujnu 2016. godine utvrdio da komorski Statut ne predviđa na adekvatan način razrješenje predsjednika Komore, osim isteka mandata ili smrti, no većina ne misli tako.

HLK POŠILJATELJ NEPOZNAT Vodstvo Liječničke komore prijavilo prijetnje smrću

Sms-om smo od dr. Goluže zatražili komentar o njegovom razrješenju, kojeg očekujemo naknadno.

Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Rijetko antipatićan lik!!!!

  • TrvtkoKomadina01:

    Ovakvi liječnici su sramota za poziv kojim se bave, vrijeme je da Kujundžić očisti polovicu bolničkih parazita koji nište ne rade. Na odjelu zagrebačke bolnice sa preko 30 specijalista, primarijusa, profesora... na odjelu treba čekati tjedan dana za jednostavbu operaciju ... prikaži još! nosa, jer oni dnevno naprave 3-4 opercije sa jednim anasteziologom. u privatnoj klinici to bi napravio jedan liječnik. A takvih primjera ima nebrojeno.

  • 1fatamorgana@:

    Sve je on. I pravnik i ekonomista i lingvističar i tko zna što sve još ne... Da li je i liječnik???