Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPRAVILI ANALIZU

Dr. Krolo: U županijama koje su imale svoju platformu, organizacija cijepljenja je bila bolja

Dr. Vikica Krolo
Ivo Cagalj/PIXSELL
28.04.2021.
u 11:08

Ustvrdila je da su liječnici obiteljske medicine bili ti koji su morali pozivati pacijente, organizirati cijepljenje i cijepiti.

Zamjenica predsjednika Hrvatske liječničke komore dr. Vikica Krolo ustvrdila je da je Hrvatska liječnička komora je napravila analizu po županijama kako je do sada organizirano cijepljenje i kako su se županije snašle.

- Zaključili smo da ni u jednoj županiji ne funkcionira naručivanje državnom platformom "Cijepi se" nego su se županije same snalazile, neke bolje neke lošije, rekla je Dr. Vikica Krolo u HRT-ovoj emisiji 'Studio 4'. 

Navela je i to da u županijama koje su same organizirale platforme za cijepljenje, kao što je Međimurska, Istarska ili Splitsko-dalmatinska, organizacija cijepljenja bila nešto bolja.

- Još uvijek se nalazimo u drugoj fazi cijepljenja koja je počela sredinom veljače i uključivala je građane starije od 65 godina i kronične bolesnike. Tada je govoreno da pacijente najbolje poznaju njihovi liječnici i da oni znaju tko ima prednost pri cijepljenju, pa je cijela organizacija cijepljenja druge faze zapravo bila na liječnicima obiteljske medicine i epidemiolozima koji su dostavljali cjepiva, objašnjava Dr. Krolo.

Ustvrdila je da su liječnici obiteljske medicine bili ti koji su morali pozivati pacijente, organizirati cijepljenje i cijepiti. 

-  Sve što je odrađeno u drugoj fazi cijepljenja, odradili su liječnici obiteljske medicine, istaknula je i dodala: - Nije moguće da treća faza cijepljenja, koja nam je neophodna za uspješnu ljetnu sezonu i kako bi ekonomija počela egzistirati, i dalje bude na liječnicima obiteljske medicine. Trebalo bi procijepiti najmanje milijun ljudi, a to 2000 liječnika obiteljske medicine uz sav svoj ostali posao sigurno ne može i ne bi trebali raditi

VIDEO: Što bi trebalo piti i jesti prije i nakon cijepljenja, a što ne bi?

Komentara 1

RI
rimac444
15:00 28.04.2021.

Na žalost liječnici obiteljske medicine su pokazali koliko malo brinu za svoje pacijente. a gledaju samo svoje interese, čast iznimkama. Za vrijeme pandemije su radili znatno manje nego normalno, a i to normalno je najčešće da su najsretniji kada ni ne poznaju svoje pacijente. Zato treba ukinuti glavarinu i omogućiti zdravu konkurenciju. Isti slučaj je i sa zubarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije