Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična ponuda

Doznajte što milijarder nudi studentima napuste li fakultet!

studenti, startup
Screenshoot YouTube
22.04.2013.
u 13:03

Peter Thiel studentima nudi mogućnost da odustanu od fakulteta i ostvare svoju "startup" ideju, odnosno pokrenu vlastiti posao i to za 100.000 eura

Neobičnu ponudu dobili su studenti u Americi – za 100.000 dolara mogu odustati od fakulteta i pokrenuti vlastiti posao.

Ponudio im je to milijarder Peter Thiel koji nudi mogućnost da odustanu od fakulteta i ostvare svoju "startup" ideju, odnosno pokrenu vlastiti posao.

Čak 11 studenata prihvatilo je ponudu. Imaju između 18 i 25 godina i žive u apartmanu na Lower Manhattanu te uče o poduzetništvu na Enstitutu, eksperimentalnom programu koji će im pokazati imaju li ono što treba, da postanu uspješni poslovni ljudima, piše Forbes.

Glavna ideja programa je učenje kroz posao uz pomoć mentora. Projekt se već odvija u New Yorku, a proširit će se na još tri američka grada. Studenti koji su već u programu žive zajedno, a nekoliko njih osnovalo je i svoje tvrtke.

>> WinDays: Najboljem timu studenata nagrada od 40 tisuća kn

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije