Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom nemira

Doživotni zatvor za 69 osoba koje su zapalile crkvu

egipat
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.04.2015.
u 07:33

Osuđeni su islamisti u Egiptu, ali i dvojica maloljetnika kojima su dodijeljene kazne u trajanju od 10 godina zatvora.

Egipatski sud osudio je ukupno 69 osoba na doživotnu kaznu zatvora jer su sudjelovale u paljenju koptske crkve u predgrađu Kaira u kolovozu 2013. godine.

Kako javlja BBC, osuđeni su islamisti, ali i dvojica maloljetnika kojima su dodijeljene kazne u trajanju od 10 godina zatvora. Osim paleži, tereti ih se i za pokušaje ubojstava civila i ilegalno držanje oružja. Koptska crkva u Kerdasi zapaljena je tijekom nemira u kojima je ubijeno nekoliko stotina pristaša islamističkog predsjednika Mohamada Mursija kojega je vojska mjesec dana ranije srušila s vlasti.

Iako je u Egiptu doživotna kazna jednaka maksimalnoj kazni od 25 godina zatvora, nakon svrgavanja Mursija stotine islamista osuđeno je na smrtne kazne u procesima koji su u nekim slučajevima trajali samo nekoliko minuta što je oštro osudio i UN.

>>Islamska država pogubila 21 egipatskog kršćana

Komentara 4

Avatar unfeeling
unfeeling
12:33 30.04.2015.

Tako se to radi.

KA
Kameni
12:58 30.04.2015.

Nije to nista u sporedbi sa Kosovom, siptari su u roku 0d 4 dana 2002 spalili 41 crkvu, veliki broj iz 12-14 stoljeca i zato su dobili kolajne za zasluge od Bila Klintona, zene mu Hillary i babe Madlin Olbright.. Hrvatska je povodom dodijele medalja poslala brzojav podrske kosovskoj vladi i narodu, pa svejedno se pale crkve..to se smije, pogotovo ako su koptske i pravoslavne, njihova izuzetna netolerancija vatri je testirana i u Hrvatskoj 1941-1945.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:23 30.04.2015.

Srbi su i mom rodnom mjestu 91 srusili katolicku crkvu. Ubili su 30 ljudi, civila u selu koje je imalo 1000 stanovnika. Sto ste vi bolji of njih. Vi ste gori jer vas nitko nije maltretirao kao vi Albance. Rusili ste i ubijali iz ciste mrznje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije