Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

Dosad dodijelili više od 2,6 mil. eura za znanost i inovacije

znanost
Pixsell
06.05.2011.
u 16:26

Fond za ulaganje u znanost i inovacije odobravat će korištenje bespovratnih sredstava

U organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i uz potporu Ureda za transfer tehnologije splitskog Sveučilišta,  u sveučilišnom kampusu održan je okrugli stol na temu "Znanost i inovacije". Cilj mu je izgradnja dugoročnih partnerstava između ustanova koje se bave znanstvenim istraživanjima te gospodarskih subjekata te naročito pronalaženje partnera za apsorpciju raspoloživih i uskoro dostupnih sredstava iz europskih fondova  i drugih izvora financiranja.

Okrugli stol otvorio je prof. dr. Dinko Begušić, voditelj sveučilišnog Centra za znanstveno-tehnologijski razvitak, a ravnatelj Uprave za znanost MZOŠ-a dr. Hrvoje Meštrić najavio je objavu drugog poziva za korištenje bespovratnih sredstava iz  Fonda za ulaganje u znanost i inovacije. Do sada je dodijeljeno više od 2,6 milijuna eura za aktivnosti transfera tehnologije i komercijalizaciju rezultata istraživanja koje se provode na visokoobrazovnim ustanovama i znanstvenim institutima.

Ured za transfer tehnologije od studenog prošle godine dio je Centra za znanstveno-tehnologijski razvitak Sveučilišta u Splitu. Cilj mu je povećati komercijalizaciju intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačati veze između Sveučilišta i gospodarstva. Ured promiče poduzetnički duh studenata i znanstvenika te podupire prijenos znanja i rezultata istraživanja sa Sveučilišta na gospodarstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije