Naslovnica Vijesti Crna kronika

DORH otvorio istragu protiv Modrića zbog lažnog iskaza!

Postoji osnovana sumnja da je tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv prvookrivljenog Zdravka Mamića i drugih neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju potpisao 10. srpnja 2004.
19. lipnja 2017. u 14:00 202 komentara 25533 prikaza
Luka Modrić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/19

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istraživanje protiv Luke Modrića zbog postojanja osnovane sumnje da je prilikom davanja iskaza pred Županijskim sudom u Osijeku počinio kazneno djelo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza, priopćio je DORH.

Luka Modrić Suđenje u Osijeku Modrić o ključnom aneksu: Ma ne, krivo ste me razumjeli
Luka Modrić
1 / 19

Državno odvjetništvo navodi da postoji osnovana sumnja da je Modrić tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv prvookrivljenog Zdravka Mamića i drugih, premda je prethodno bio upozoren da je kao svjedok dužan govoriti istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, ispitan u svojstvu svjedoka neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004., kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja. 

[video: 20591 / Izjave Zdravka Mamića nakon svjedočenja Luke Modrića] Luka Modrić uspon i pad Mrlja koju ne može ulaštiti sjaj svih trofeja koje je Luka osvojio

– Osumnjičenik je, a nakon što mu je predočen dio njegova iskaza danog u postupku pred Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 30. kolovoza 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u svezi s podjelom transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub. Osumnjičeniku je istoga dana poslan i poziv za provođenje dokazne radnje njegova prvog ispitivanja – naveli su još iz DORH-a.

[video: 20609 / ] SUĐENJE Mamić: 'Naprasno sam prekinuo suradnju s odvjetnicima, nije bilo planirano' LUDNICA U SUDNICI Mamić poludio na svoje odvjetnike. Prodanović sucu: Otkazujemo punomoć! Aleksandar Stanković ALEKSANDAR STANKOVIĆ '90 posto vas učinilo bi isto što i Modrić. Pa Mamić ga je napravio milijunašem!'
  • Torcidas:

    Pravosudna mafija, Luka odstupite svi iz repke neka igraju Jovanović, Pavasović, Stazić i ostali zaljubljenici u hrvatski FUDBAL.

  • rasta sev:

    Ne daj se Luka neka pate luzeri, nije njima do tebe samo bi željeli vidjeti Mamića na galgama. Nitko tebi nije htio pomoći kada ti je najviše trebalo, ni država, niti DORH, niti Hajduk najmanje oni koji bi sada htjeli ... prikaži još! da teretiš Mamića,koji istina nije neki lik za poštivanje ali neka to dokažu istražitelji i sud na drugi način. Ali oni su ljenčine i neznalice koji sami sebi skoče u usta(slučaj Ježić).

  • abendblatt:

    Opet SUMNJA, zbog sumnje smo popusili Arbitrazu i popusit cemo sve aktualne procese, samo DOKAZI vrijede pred Sudom.