Naslovnica Vijesti Crna kronika

DORH otvorio istragu protiv Modrića zbog lažnog iskaza!

Postoji osnovana sumnja da je tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv prvookrivljenog Zdravka Mamića i drugih neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju potpisao 10. srpnja 2004.
19. lipnja 2017. u 14:00 201 komentara 25052 prikaza
Luka Modrić
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/19

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istraživanje protiv Luke Modrića zbog postojanja osnovane sumnje da je prilikom davanja iskaza pred Županijskim sudom u Osijeku počinio kazneno djelo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza, priopćio je DORH.

Luka Modrić Suđenje u Osijeku Modrić o ključnom aneksu: Ma ne, krivo ste me razumjeli
Luka Modrić
1 / 19

Državno odvjetništvo navodi da postoji osnovana sumnja da je Modrić tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv prvookrivljenog Zdravka Mamića i drugih, premda je prethodno bio upozoren da je kao svjedok dužan govoriti istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, ispitan u svojstvu svjedoka neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004., kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja. 

[video: 20591 / Izjave Zdravka Mamića nakon svjedočenja Luke Modrića] Luka Modrić uspon i pad Mrlja koju ne može ulaštiti sjaj svih trofeja koje je Luka osvojio

– Osumnjičenik je, a nakon što mu je predočen dio njegova iskaza danog u postupku pred Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 30. kolovoza 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u svezi s podjelom transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub. Osumnjičeniku je istoga dana poslan i poziv za provođenje dokazne radnje njegova prvog ispitivanja – naveli su još iz DORH-a.

[video: 20609 / ] SUĐENJE Mamić: 'Naprasno sam prekinuo suradnju s odvjetnicima, nije bilo planirano' LUDNICA U SUDNICI Mamić poludio na svoje odvjetnike. Prodanović sucu: Otkazujemo punomoć! Aleksandar Stanković ALEKSANDAR STANKOVIĆ '90 posto vas učinilo bi isto što i Modrić. Pa Mamić ga je napravio milijunašem!'

Elipso

  • Torcidas:

    Pravosudna mafija, Luka odstupite svi iz repke neka igraju Jovanović, Pavasović, Stazić i ostali zaljubljenici u hrvatski FUDBAL.

  • Antiflašist:

    Kakve li žurbe, pa taj isti DORH ni dan danas 26 godina nakon pokolja hrvatskih civila na Baniji nije podigao optužnice!!!!!!!!!!! 26 GODINA HEJ!!!!!!!.Pukovnik Panđža im dostavio 100-ine stranica vjerodostojnih dokaza o četnicima koji su to napravili, NI DAN DANAS ... prikaži još! NEMA OPTUŽNICE!!!!!!!. Ljigavo, odvratno, veleizdajnički.

  • abendblatt:

    Opet SUMNJA, zbog sumnje smo popusili Arbitrazu i popusit cemo sve aktualne procese, samo DOKAZI vrijede pred Sudom.

Message