Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

DORH: Nema rata Cvitana i Šeparovića, kvalitetno i profesionalno komuniciraju

"Ni postupanje nadležnog državnog odvjetništva u pravcu provjera navoda i poziva iz priopćenja Ustavnog suda Republike Hrvatske ničim ne dovodi u pitanje takav odnos pa stoga nema govora ni o kakvoj netrpeljivosti, a kamoli o 'ratu Cvitana i Šeparovića'"
17. siječnja 2017. u 14:57 1 komentara 355 prikaza
d
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Državno odvjetništvo (DORH) priopćilo je danas da između glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića ne postoji rat niti su njihovi odnosi "eskalirali od skrivene netrpeljivosti do otvorenog rata", što u novom izdanju tvrdi tjednik Nacional.

Taj je tjednik u izdanju od  17. siječnja naveo da su odnosi Cvitana i Šeparovića eskalirali zbog sumnje u korupciju na Ustavnom sudu u slučaju Ina-MOL, odnosno jer "Uskok propituje jesu li zbog mita od pet milijuna eura pojedini suci Ustavnog suda ukinuli pravomoćnu presudu protiv bivšeg premijera Sanadera i vratili taj slučaj na ponovno suđenje".

Državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavio da je radi točnog informiranja javnosti dužno odgovoriti na netočne informacije i neutemeljene tvrdnje. "Odnosi Državnog odvjetništva i Ustavnog suda temelje se na Ustavom i zakonima propisanim zadaćama tih dviju neovisnih institucija. U cilju ostvarivanja tih zadaća uspostavljena je kvalitetna i profesionalna komunikacija između glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske i predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske", priopćio je DORH.

Stoga, kažu u DORH-u, "ni postupanje nadležnog državnog odvjetništva u pravcu provjera navoda i poziva iz priopćenja Ustavnog suda Republike Hrvatske ničim ne dovodi u pitanje takav odnos pa stoga nema govora ni o kakvoj netrpeljivosti, a kamoli o 'ratu Cvitana i Šeparovića'".

miroslav šeparović NAVOĐENJE INICIJALA NIJE GA SPASILO Profesor Miličić proglašen krivim i mora platiti 14.500 kn kazne jer je tvrdio da je predsjednik Ustavnog suda plagijator Iskre ponovno frcaju između Cvitana (lijevo) i Turudića Propala arbitraža Cvitan odgovorio na Turudićeve prozivke: 'Ovo što govori je izvan svake pameti, ali on zna zašto to radi'

U priopćenju od 9. siječnja Ustavni sud je ponovno odbacio povezanost ukinute pravomoćne presude Sanaderu u slučaju Ina-MOL s rezultatima međunarodne arbitraže, ali i tvrdnje da su ustavni suci u tom slučaju primili mito. "Te lažne tvrdnje iznesene su u zloj vjeri s isključivim ciljem teškog sramoćenja osoba koje obnašaju ili su obnašale dužnost ustavnih sudaca te narušavanja njihova integriteta, dostojanstva, ugleda i časti, kao i gubitka povjerenja javnosti u rad Ustavnog suda i u funkcioniranje državnih institucija, odnosno pravne države uopće.

Ustavni sud poziva nadležna tijela Republike Hrvatske da se očituju o naprijed iznijetim tvrdnjama te u skladu sa zakonom poduzmu odgovarajuće mjere i o njima izvijeste hrvatsku javnost", stajalo je u priopćenju koje je potpisao predsjednik Ustavnog suda.

>> DORH odgovorio na Kalmetine optužbe: 'Cvitan ne postupa po nalozima bilo koje osobe ili stranke'

Svečano otvorenje poslovnice Eurospina u Požegi
opoziv proizvoda
Zbog pesticida se s hrvatskih polica povlače popularne grickalice: Evo kako do povrata novca
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno
  • pinkec:

    Ako su u svemu suglasni, onda je to ista "ekipa"!