Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Centar gradnja

DORH češlja dokumente karlovačke gradske uprave

izbori10_krs_kar_180509
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
02.06.2011.
u 10:13

Glasnogovornica Andreja Barberić: Ne mogu se javiti niti dobiti izjavu gradonačelnika Jelića

Državno odvjetništvo započelo je istragu kojom se treba utvrditi je li pri prodaji zemljišta u Grabriku Centar gradnji prekršen zakon. Državno odvjetništvo je od Grada zatražilo dokumentaciju o tom poslu, zbog čega je u magistratu, navodno, zavladala tolika panika da je postalo ključno pitanje tko je sjedio u komisiji koja je odlučila da tvrtka - osnovana sedam dana prije objave natječaja - i pobijedi na tom natječaju. Podatak o tome tko je činio komisiju zatražili smo od stručne suradnice za protokol i odnose s javnošću Grada Andreje Barberić. Neuspješno.  

Povuci-potegni s javnošću  

Uzeti komentar od gradonačelnika novinarima je gotovo nemoguća misija. Nije se javljao na mobitel. Tada smo mu poslali SMS u kojem ga molimo očitovanje o početku istrage, a odgovorio nam je da se obratimo elektronskom poštom stručnoj suradnici za protokol i odnose s javnošću Grada Andreji Barberić.

 – Na sastanku sam. Mail Andreji – odgovorio je Jelić. Poslušali smo njegovu uputu. Nekoliko smo puta pred kraj radnog vremena pokušali dobiti stručnu suradnicu na mobitel, ne bismo li saznali kada možemo očekivati odgovor.

– Ne mogu se javiti. Nemam podatke o članovima povjerenstva. Nisu mi ništa povratno javili – odgovorila je SMS-om A. Barberić.  

Zatim smo je upitali kad možemo očekivati komentar gradonačelnika, odgovorila je: “Na što?”.  

– A on je u Zagrebu i ne mogu dobiti njegovu izjavu sada. Možda sutra prije sjednice Gradskog vijeća – uzvratila je A. Barberić.

A gradonačelnika je proteklog mjeseca dva puta kazneno prijavio Domagoj Švegar, i to da je Grad oštetio u korist tvrtke Centar gradnja, kojoj je prodano gradsko zemljište u Grabriku 2008. godine.

– Nije se odugovlačilo. Institucijama smo predali dovoljno iscrpne materijale o slučaju Centar gradnja. Iz Grada saznajem da su natječajnu komisiju činili službenici Upravnog odjela za opće i imovinsko-pravne poslove Grada, te da s obzirom na tu vrstu natječaja nije bilo potrebno posebno imenovanje komisije – komentira Švegar.  

Poduzetnički dusi

Prijavio je i tadašnjeg pročelnika Željka Pakšeca. Po Švegaru, on i Jelić odgovorni su i za nagodbu s Centar gradnjom po kojoj je ta tvrtka oslobođena gradnje dječjeg vrtića, što je stručno “blagoslovio” odvjetnik Hrvoje Medarić.

– Slučaj je klasičan primjer privatizacije na hrvatski način, u kojem tvrtka bez kapitala zaradi milijune – smatra Švegar. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije