Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijevara

Doktoru svake godine davao jednu svinju za invalidsku mirovinu

svinja
Reuters
23.06.2010.
u 12:03

Ne znate vi njega, on je nezahvalan čovjek koji se sa svima tuži, kaže dr. Boris Bolt optužen za prijevaru.

Nesvakidašnji slučaj prijevare zabilježen je u Gvozdu. Ondje je policija, u suradnji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku, odlučila podići kaznenu prijavu protiv 54-godišnjeg liječnika, Zagrepčanina Borisa Bolta. Tereti ga se, a nakon kriminalističke obrade, da je 2006. godine, dok je radio kao liječnik u Domu zdravlja u Gvozdu 44-godišnjaku iz Gvozda obećao pomoći ne bi li ostvario pravo na invalidsku mirovinu. Razlog za invalidsku mirovinu trebala je biti ozljeda u prometnoj nesreći iz 1991. godine.

Plaćao sam im meso

Liječnik Boris Bolt je, utvrdila je policija, od Gvožđaka preuzeo svu njegovu dokumentaciju o liječenju od posljedica prometne nesreće. Za protuuslugu za invalidsku mirovinu koju mu je obećao srediti, tražio je da mu ovaj svake godine da po jednu svinju, tešku oko 150 kilograma. Oštećeni je, u nadi da će mu liječnik zaista i pomoći u ostvarivanju tog cilja tako i činio iduće tri godine. No, 2009. godine, kada je konačno doznao da njegov postupak za umirovljenje uopće nije ni bio pokrenut, odbio mu je dati svinju. Shvativši da je žrtva prijevare, prijavio je liječnika policiji.

Uzme li se u obzir da kilogram žive vage svinjetine vrijedi oko 11 kuna, Gvožđak je u tri godine ostao bez 5000 kuna. Inače, Boris Bolt otprije je poznat policiji zbog nekoliko kaznenih djela; među njima i dvije prijevare, dva krivotvorenja isprave te tri krivotvorenja službenih isprava. Više nije zaposlenik Doma zdravlja u Gvozdu nego radi u bjelovarskoj Hitnoj službi. On pak smatra da je u tom slučaju potpuno nevin.

– Sve je to jedna velika laž. Svinju mi je jedne godine, ne sjećam se koje, darovao u znak zahvalnosti. Učinio je to jer sam liječio i njega i njegovu psihički bolesnu ženu. Vidjevši da su zaista u lošem financijskom stanju, ostavio sam im oko 1000-1500 kuna za tu svinju. Puno sam pomogao njegovoj obitelji.

Znao sam im s vremena na vrijeme davati novac. Inače, njega i ženu sumnjičilo se za zanemarivanje djeteta, pa sam im i pomogao da im socijalne službe ne uzmu dijete.

Teške riječi

Htio je da mu na neki način sredim invalidsku mirovinu, ali to nisam mogao. On je u stanju u kakvom jest, nema su tu što sređivati – kaže Boris Bolt.

O razlozima zašto bi mu Gvožđak htio prišiti takve optužbe, kazao je:

– On je nezahvalni primitivac i poznati muljator. Ne znam s kime se još nije tužio. Da ne govorim da krade drva.

Do 44-godišnjaka iz Gvozda koji je prijavio Borisa Bolta policiji nismo uspjeli doći.

Komentara 29

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
14:17 23.06.2010.

Mene je mirovina koštala 500 eura ! Gđa. doktorka sve sredila ! Ajhaaaj ! Vojna !

OB
-obrisani-
16:19 23.06.2010.

Au! Pa mi se sveviše okrećemo prošlosti ! Sad smo prešli na trampu!!

OB
-obrisani-
03:01 25.06.2010.

a zašto nisu slikali čiste pajceke,nego ove jadne sa jakuševca što smeče papaju!!!!!!jadni ovi pajceki........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije