Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sudski vještak: Što je natjeralo Nušu Bunić da ubije bivšeg dečka?

On smatra kako je kazna od 12 godina zatvora prikladna te da se ovdje radi o narcističkoj povredi.
22. svibnja 2019. u 18:26 12 komentara 5625 prikaza
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Nuša Bunić osuđena je na 12 godina zatvorna zbog ubojstva 30-godišnjeg Nikole Tureka. Dnevnik.hr razgovorarao je sa stalnim sudskim vještakom i psihijatarom dr. Špirom Janovićem koji kaže da se u ovom slučaju ubojstva radi o dubokoj patologiji.

Nuša Bunić Ubojstvo bivšeg dečka Nuša Bunić proglašena je krivom: Osuđena je na 12 godina

 On smatra kako je kazna od 12 godina zatvora prikladna te da se ovdje radi o narcističkoj povredi.

Objašnjava kako tragični slučajevi nasilja imaju zajedničko polazište, a to je obično neka krizna situacija.

- Gubitak može biti prekid braka ili emocionalnog odnosa. Neke će osobe nakon žalovanja zbog gubitka naći pozitivnu prilagodbu na promjene i krenuti dalje u životu. Na žalost, neke osobe u slučaju prekida emocionalne veze, odbijanja bliske osobe, prestanka bliskog odnosa, će reagirati destruktivno. To znači da u takvom emocionalnom trenutku nisu mogle naći emocionalni izlaz iz krizne situacije. Osoba je u takvoj situaciji psihološki preplavljena negativnim osjećajima, a naročito je izražen osjećaj da ne može savladati takav gubitak. Destruktivni porivi, koji se javljaju reaktivno, mogu završiti tragično za osobu i njenu okolinu- kazao je Janović za Dnevnik.hr.

Varaždin: Nuša Bunić za ubojstvo bivšeg dečka dobila 12 godina Burno ispred suda Nušin otac: Šljivančanin je dobio 5 godina! Nikolini roditelji: Bio je na psihijatriji

Ističe kako se neki oporavljaju od takvih stvari uz podršku obitelji i prijatelja, a osobe s nekim psihičkim poremećajima su sklonije nasilju.

- Osoba, koja percipira gubitak poštovanja ili povredu nekog ponosa, može osjetiti jaku, očito i preplavljujuću, frustraciju koja dovodi do agresivnog čina. Nepodnošljivu frustraciju može izazvati i nemogućnost zadovoljenja neke potrebe, akutne ili dugoročne, psihološke ili emocionalne, što se doživljava ponovno kao nedostatak poštovanja, osjećaj nesigurnosti, praznine i zatim dovodi do abreagiranja u vidu nasilnog ponašanja- kaže dr. Janović.

UBOLA GA NOŽEM Presuda Nuši Bunić, optuženoj za ubojstvo bivšeg dečka, u srijedu

Frustracije su te koje sruše sve granice i tada dođe do nasilja.

- Takva se osoba manjkavo nosi s frustracijama i stresom, jer nema razvijene zrele mehanizme obrane. Isto tako, neke psihičke bolesti, naročito neliječene, dovode do smanjenja sposobnosti osobe za toleranciju frustracije i posljedične sklonosti agresivnom ponašanju- zaključuje Janović.

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • tratincica68:

  Uvedite dozivotni zatvor.onaj tko ubije ima da provede dozivotno u zatvor a ne ove smijesne godinice.zato i ima kriminala jer znaju koliko ce unaprid dobit za ubojstvo.zato uvest dozivotno sto prije.

 • Oldmarinero:

  Doktore baš si ovo lijepo objasnio, divim se tvom znanju.

 • Avatar lola lola
  lola lola:

  Ovo nije zena vec cudoviste. Nadam se da ce dobijat svoju porciju batina u zatvoru sljedecih 12 godina.