Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele Baldasara

Predsjedništvo SDP-a odlučilo raspustiti splitski Gradski odbor. Baldasar: Danas je Sveti Duje, bit će vremena za izjave

sdp
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
07.05.2016.
u 19:00

Ovakvim potezom vodstvo SDP-a je osujetilo Baldasarevu namjeru da bude ponovni kandidat SDP-a za gradonačlenika Splita, a za što je on već istaknuo svoju kandidaturu.

Dok je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar bio domaćin u Splitu potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu i premijeru Tihomiru Oreškoviću, Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku o raspuštanju Gradskog odbora SDP-a u Splitu kojemu je na čelu upravo Ivo Baldasar. 

Predsjedništvo je na istoj sjednici, koja se održala u Crikvenici gdje se cijeli vrh SDP-a okupio na dvodnevnoj klauzuri, predložilo i kompletno raspuštanje splitske organizacije, a što je odluka koju mora potvrditi Glavni odbor na idućoj sjednici. No s obzirom da u Glavnom odboru Zoran Milanović ima apsolutnu većinu, takvo glasovanje je zapravo samo formalnost. Kao obrazloženje ove odluke navelo se da Ivo Baldasar nanosi veliku štetu stranci. 

'Za sve izjave bit će vremena u narednim danima'

Ovakvim potezom vodstvo SDP-a je osujetilo Baldasarevu namjeru da bude ponovni kandidat SDP-a za gradonačlenika Splita, a za što je on već istaknuo svoju kandidaturu. Na sjednici je imenovan i povjerenik Darko Parić. 

- Danas je Sveti Duje i na nijedan način ne želim umanjiti i zasjeniti vrijednost i važnost današnjeg dana. Kao gradonačelnik imam protokolarne obaveze, a ostatak vikenda provest ću sa sugrađanima i obitelji. Za sve izjave bit će vremena u narednim danima - kazao je danas splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

>>Baldasar razočaran jer Orešković nije došao na svečanu sjednicu u povodu Dana Splita

Ključne riječi

Komentara 106

BU
Bulaba
15:43 07.05.2016.

Pa Baldasar je bio jedan od pet preostalih Hrvata u SDP-u.

ST
stefj
15:43 07.05.2016.

He, he, Milanović i dalje u Titoističkom stilu rješava svu opoziciju... I dok to nije neki preveliki problem kada se radi unutar stranke, to je ogroman problem kada se radi na razini države i diplomacije. Ne daj bože da dotični ponovo osvoji vlast, bit će čistka i cenzura veća nego što smo imali zadnje 4 godine...

KA
Karapetrov
15:46 07.05.2016.

Mora se kazati da je partija doslijedna i da nema iznenađenja. Partija zadnjih 70 godina ima konstantu. Usudi se plivat protiv struje, raspuste ti organizaciju a zdrave snage samo čekaju da uskoče. Drugovi su specjalizaciju radili u Sibirskin gulazima a znanje se prenosi sa koljena na koljenio kao što vidimo i te kako je neumrlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije