Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Satirični pregled tjedna

“Dok se čuju pucnji ispred poglavarstva, znajte da ima živih pročelnika”, viknuo je Pavle i zatvorio kupolu tenka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.05.2021.
u 14:14

“Dok se čuju pucnji ispred poglavarstva, znajte da ima živih pročelnika”, viknuo je Pavle i zatvorio kupolu tenka

Subota 15. 5. 2021.

Jednostavno, to više nije to. Toliko su nas razočarali Austrijanci da se čovjeku više ne da obući crnu uniformu i s dečkima zapjevati baladu o bratstvu i jedinstvu Jure i Bobana ili neku sjetnu odu poglavniku. Nema više našeg Bleiburga, kome se da dolaziti na Udbinu... A i taj biskup Zdenko Križić! Pozvao nas na oprost i rekao da se moramo moliti i za zločince! Kaže čovjek da se misama za poginule i pobijene ustaše i domobrane nikoga ne kanonizira, nego da se moli i prašta... Još je dodao da “definitivni sud ostavljamo Bogu, pravednom sucu”. Čovječe, pa da su Jure i Boban tako razmišljali, ne bi ničega ni bilo.

Nedjelja 16. 5. 2021.

Komunjare desetljećima ponavljaju da je budnost njihova osnovna zadaća, a naši se ponašaju kao da to ne čuju i onda nam se ovo dogodi! Godinama su pleli mrežu u našem kaznenom prostoru. Prosvjedovali, vukli za rukav, obilazili špelunke i štakornjake po centru, organizirali okrugle stolove, brali tratinčice i sadili stabalca i evo ti ih sada sa 140.000 glasova pod prozorom, a ti, milo moje, milo majke svoje, plači i tuguj. Dobro ljudi, jeste li vi normalni?

Zar ćemo prepustiti metropolu svih Hrvata zelenim komunjarama, petokrakim Shrekovima koji će nam srušiti cijeli shemu koju je Milan od Zagreba stvarao godinama?

Ponedjeljak 17. 5. 2021.

“Dobar dan, osobne karte molim”, rekao je dežurni redarstvenik dvojici mladića ruralnog izgleda s mikrofonima u rukama koji su se motali oko kuće u Zaprešiću u kojoj živi Smiljan Tomašević, otac nedajbože novog zagrebačkog gradonačelnika, ljevičarskog narodnog heroja Tomislava Tomaševića Senfa. Kada su se mladići predstavili, ispalo je da je riječ o Andriji Jarku i Hrvoju Krešiću, perjanicama judeomasonskog TV novinarstva koji su došli uhvatiti poziciju jer su dobili informaciju da će Senf doći na ručak kod mame i tate, a znamo da je Smiljan normalan čovjek i da je na Škorinoj listi. Htjeli smo samo vidjeti kako će proći obiteljsko druženje u novim okolnostima, izjavio je jedan od novinara.

Utorak 18. 5. 2021.

Još nisu ni osvojili vlast, još nas čeka drugi krug izbora, a zeleno-crvena aždaja već je digla glavu i riga rodno ravnopravnu vatru! Iako na dvjesto stranica njezina antihrvatskog programa nigdje ne piše da će uvesti rodno ravnopravne semafore i da će nas na prijelaz preko ceste mamiti žene, a ne muškarci, raskirnkao ih je naš narodni junak Zlatko Hasanbegović, koji je tu tajnu podvalu otkrio pučanstvu. Tako bi to oni, najprije bi krenuli sa semaforima i parkovima koje žele osvijetliti i dok kažeš Istanbulska konvencija, žene će nam postati ravnopravne!

Srećom, tu su naši Haso i Vice Batarelo iz Vigilarea da nam objasne što nam je činiti. Na barikade! Nećemo žene ni na crvenom, ni na zelenom!

Srijeda 19. 5. 2021.

Svima je dobro poznato da je svojedobno Franjo Tuđman trebao dobiti Nobelovu nagradu, ali je nije dobio jer je bio Hrvat. Svima je dobro poznato da je Hrvat Ivo Andrić dobio Nobelovu nagradu jer je bio nikakav Hrvat, bože mi prosti, gotovo Srbin! Eurosong, doduše, nema veze s Nobelovom nagradom, ali ima veze s urotama protiv našeg malog, ali ponosnog naroda i izbacivanje naše Albine iz polufinala samo je nastavak zločinačke politike i zbiljskog prijezira prema našem talentu i ljepoti. Uzalud naš puk priziva u pomoć narodnog junaka Zoku, faktora stabilnosti u regionu i jednu od najvažnijih poluga narodnog genija u naše doba. Čak ni Zoka, iscrpljen do kraja u verbalnim bitkama s Plenkijem, tu ništa nije mogao napraviti. Ispade nam Albina...

Četvrtak 20. 5. 2021.

Umjesto zajedništva, ponovo podjele. Dok se čeka ulazak lijevo-crvenih partizanskih snaga u grad, manje grupice ljudi s pinklecima na ramenima, u četveroredima napuštaju Zagreb, idu polako prema Sloveniji i austrijskoj granici. Ne žele čekati da ih zeleno-crveni izbace iz stanova kao 1945.! S druge strane, po gradu niču podružnice zeleno-crvenih lezbijskih sindikata u koje se učlanjuje i staro i mlado, i muško i žensko. Uskoro ćemo ionako svi biti bespolni, a gledat će se kada se tko uključio, kao što se gledalo i kada je netko pristupio Partiji. Jadni ti smo, mila mati... Uzdali smo se u Škoru, a na kraju našem Miri od cijelog Zagreba ostade samo parking oko bolnice Merkur.

Petak 21. 5. 2021.

Možda ste se vi predali, ali satnija Bandićevih pročelnika ne samo da se ne predaje nego se zabarikadirala u Gradsko poglavarstvo i poručuje bandi da će braniti mandate do zadnjeg dana. Život damo, mandat ne damo, poručuje pukovnik i pročelnik, Miro Laco, a da se ne šali, vidljivo je golim okom. Naime, pred zadnjim uporištem bandićizma parkiran je tenk s posadom kojom zapovijeda šef svih kriznih situacija, gospodar prirodnih nepogoda, vatrogasac i spasitelj, prvi kada je najteže, Pavle Kalinić.

Kada su ga Krešić i Jarak, koji su se vratili iz Zaprešića, priupitali zašto je parkirao tenk ispred poglavarstva, poručio im je da je došao podijeliti pola milijuna doza cjepiva, koje je nabavio preko veze i da će s kolegama braniti mandate do kraja. “Dok se čuju pucnji ispred poglavarstva, znajte da ima živih pročelnika”, viknuo je Pavle i zatvorio kupolu tenka.

VIDEO Tomašević planira preustrojiti gradsku upravu: Spajat ćemo urede

Komentara 23

KO
komunikolog
14:29 23.05.2021.

Jako smiješno....

DU
Deleted user
23:50 23.05.2021.

Otiš'o je, tenkić vozio nije!

FN
fejk_njuz
06:51 25.05.2021.

kao da čitam četničke novosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije