Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadnuta medicinska sestra

'Dok me udarao, njegova je žena vrištala. Plačući je trčala za mnom i molila me da ga ne tužim'

Ilustracija
Ivo Cagalj/PIXSELL (Ilustracija)
19.10.2022.
u 16:43

U KB Dubrava rekli su nam da je dr. Ante Kedžo specijalizant iz Opće bolnice Knin i da je kod njih dodijeljen kako bi odradio dio svog specijalističkog staža

Bilo je stravično, djeca u čekaonici u šoku su vrištala i plakala, plakale su i mame, svi su bili strašno uznemireni. Ja sam mislila da je gotovo kad me primio za vrat i bacio na pod u dvorište. Da nisu ona dvojica očeva skočila i zaustavila ga, ne znam što bi bilo. Valjda bi me cipelario. Sve to pred očima djece, roditelja i pred njegovim vlastitim troipolgodišnjim djetetom i suprugom. I njegova supruga je vrištala, a kad sam pobjegla u ordinaciju, trčala je za mnom i plačući molila da ga ne tužim – rekla nam je jučer još uvijek uznemirena 55-godišnja medicinska sestra Renata Brkić iz ugovorne pedijatrijske ordinacije u Retkovcu.

Nju je u petak navečer oko 19 sati napao dr. Ante Kedžo, specijalizant radiologije u KB-u Dubrava. Ženu koja mu može biti majka po godinama davio je, bacio na pod i slomio joj ruku.

Čovjek bez empatije

– On mene nije ćušnuo u afektu, nego me davio i bacio na pod te i nakon toga krenuo na mene s namjerom da nastavi, dok ga nisu zadržali očevi. Bio je izrazito bijesan. A da stvar bude gora, uopće nije pokazivao ni žaljenje ni kajanje. Čak je i policajac nakon razgovora s njim bio uznemiren, rekao mi je da mu je ovaj mrtav-hladan kazao da mu nije žao zbog toga što je napravio i kako bi ponovio isto. To je čovjek bez ikakve empatije. Kako će on raditi svoj posao? Taj čovjek je na pragu svog staža, a trebao bi raditi s ljudima – govori sestra Renata Brkić.

Dodaje da je s djetetom u pratnji inače uglavnom dolazila supruga, dok je otac rijetko kad dolazio i bio je suzdržan u komunikaciji.

– Radim 35 godina i nikad ni slično nešto nisam doživjela. Često zna biti verbalnih ispada, ali znamo mi prešutjeti, okrenuti se. Nisam htjela izlaziti u javnost, međutim i zbog drugih jesam jer ovo je kulminacija – govori nam.

Desna joj je ruka u longeti jer joj je nasilni doktor slomio kost šake, ima podljeve na leđima i glavi te masnice na vratu. I dalje je uznemirena, kao i njezina obitelj i kolege. Sa svih strana, kaže, zovu je i pružaju joj podršku, od Doma zdravlja Zagreb – Istok, u okviru koje je i ugovorna pedijatrijska ordinacija u kojoj radi, do kolegica i kolega te liječnika.

Reagirale su i Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska liječnička komora i Hrvatska udruga bolničkih liječnika, redom osudivši ovaj divljački i brutalan napad. Sestrinska komora osigurala joj je pravnu pomoć i podsjećaju da članak 315.a Kaznenog zakona za napad na zdravstvenog radnika propisuje kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina. Liječnička komora pokrenut će postupak protiv dr. Kedže, koji je divljačkim ponašanjem očito povrijedio Etički kodeks.

U KB-u Dubrava rekli su nam da je dr. Ante Kedžo specijalizant iz Opće bolnice Knin i da je njima dodijeljen kako bi odradio dio svog specijalističkog staža.

– Na poslu nikada nije pokazao nikakve naznake agresije. Da se mene pita, izbacio bih ga odmah, no pravno-formalna odluka ići će nakon konzultacije s njegovom matičnom bolnicom – kazao nam je pomoćnik ravnatelja prof. Toni Kolak.

Bolnica bez komentara

U ravnateljstvu kninske bolnice rekli su da će nam se ravnateljica povratno javiti, no nije do zaključenja broja.

Inače, kako je pisao Index, a sestra Renata Brkić potvrdila, ranije tog popodneva u ordinaciju je s djetetom došla supruga dr. Kedže tražeći ispričnicu za vrtić. Rečeno joj je da treba pričekati, na što je ona otišla. Pred kraj radnog vremena ponovno je došla s dječačićem i suprugom.

Medicinska sestra prethodno je zaključala vanjska vrata ordinacije jer je do kraja radnog vremena trebalo pregledati pacijente koji su bili u čekaonici. Kedžo je neko vrijeme uporno zvonio na vratima, a sestra Brkić otvorila je čim je završila s pacijentom koji je već bio u ordinaciji. Čim je otvorila, Kedžo ju je počeo vrijeđati i zaprijetio je da će joj zavrnuti vratom, a potom je to i učinio: zgrabio je medicinsku sestru za vrat i počeo je daviti te je bacio na pod. Nastavio ju je tući, ali priskočila su dvojica očeva iz čekaonice i spriječila ga silom ga držeći uza zid do dolaska policije. Suprug ju je odveo na hitnu u KB Dubrava, gdje su je zadržali preko noći nastojeći joj stabilizirati krvni tlak koji je podivljao i skočio na 205/110 zbog stresa.

Komentara 79

JU
jurilica
16:53 19.10.2022.

Nadam se da će Etičko povjerenstvo, kao i HLK odraditi svoje. Nasilje je nespojivo s pozivom liječnika.

VA
vadis1
17:20 19.10.2022.

Nasilnika maksimalno kazniti!

MA
Mandalorian
17:02 19.10.2022.

Kad odradi zatvor, zabraniti mu rad sa ljudima, jer sa osobama toliko kratkog fitilja nikad ne znas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije