Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Dok je bio u samoizolaciji, prijetio na Facebooku, prijava sada odbačena

Nakon što su proveli izvide u ODO-u Virovitica, zaključili su da u napisanim riječima nema elemenata kaznenog djela, pa su odbacili policijsku kaznenu prijavu.
08. svibnja 2020. u 09:16 1 komentara 658 prikaza
računalo
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

Okupimo se na Uskrs, a ovo je videopoziv za sve one koji gledaju uživo, prenosimo, da koji gledaju uživo može da prijavljuju policiji nas koji smo u karanteni sve redom, ali neće da dočekaju dobro Uskrs, sigurno neće da dočekaju dobro Uskrs, jer mi se i njima isto prijetimo. Ima da bude tuče, velike tuče za Uskrs. (…)

Koronavirus u Indiji Prvotravanjske šale Šaljvcima na račun koronavirusa prijeti zatvorska kazna

Naveo je to 19. ožujka na Facebooku jedan građanin koji je u tom trenutku bio u samoizolaciji, nakon čega ga je PU  virovitičko-podravska  kazneno prijavila zbog poticanja na nasilje i mržnju. No nakon što su proveli izvide, u ODO-u Virovitica zaključili su da u napisanim riječima nema elemenata kaznenog djela, pa su odbacili policijsku kaznenu prijavu.

Sibenik: Od danas su na snazi nove e-propusnice za kretanje građana tijekom koronavirusa nema opraštanja Obrtniku prijeti do pet godina zatvora jer je krivotvorio propusnicu za mladića

– Provedenim izvidima utvrđeno je kako sadržaj cjelokupne snimke ne sadrži diskriminatoran sadržaj, odnosno kako snimka ne potiče na nasilje i mržnju prema određenoj skupini ljudi različitih po rasnim, vjerskim, nacionalnim ili nekim drugim obilježjima koja predstavljaju zaštićenu osnovu (kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. Kaznenog zakona). Budući da nisu utvrđena obilježja navedenog kaznenog djela, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici rješenjem od 28. travnja 2020. odbacilo je kaznenu prijavu – navedeno je u priopćenju tužiteljstva.

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • reborn:

    Ako sam dobro shvatio općinsko državno odvjetništvo, istovjetni tekst bi bio prijetnja da se umjesto npr Uskrsa (sa kojim se identificira valjda većina građana) spominje Bajram ili Hanuka (sa kojim se identificira valjda manjina građana). Doista, čemu dvostruki standardi, od ... prikaži još! kada to državne institucije razlikuju "naše i vaše nasilje"?!?