Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita životinja

Dok inspekcija provodi pojačani nadzor, pse od zlostavljanja spašavaju volonteri

Foto: Privatni album
1/5
06.10.2020.
u 18:10

Svjedok više ne čuje zvukove koji bi upućivali na zlostavljanje, a u dvorištu je ostao samo jedan pas, kažu iz Državnog inspektorata Republike Hrvatske

Dok je veterinarska inspekcija provodila pojačani nadzor nad vlasnikom, kako su nam još početkom kolovoza odgovorili na upit što su poduzeli nakon prijave da J. C. iz daruvarskog naselja Doljana tuče i zlostavlja svoje pse, volonterima su i dalje stizale dojave da nadzor ne daje neke rezultate. Drugim riječima, da vlasnik pse i dalje zlostavlja.

Nisu volonteri čekali da inspekcija reagira na nove prijave i propiše neki novi nadzor, uz dogovor s vlasnikom i uz pomoć dva komunalna redara preuzeli su pse iz dvorišta i odveli ih u bolji život. Kujica koju je vlasnik gazio nogom, četiri štenca i još jedna kujica spašeni su. U dvorištu je ostao samo jedan pas, njega vlasnik nije dao. Bijele kujice, koja je na videu uz uznemirujuće krikove bježala pred vlasnikom i skrivala se u kućicu, u dvorištu više nije bilo. Volonteri su na upit gdje je od vlasnika dobili odgovor da je živa, ali više nije kod njega već kod kćeri i sina, što su oni i potvrdili.

Foto: Privatni album

 

U to vrijeme, dok su psi spašavani, od veterinarske inspekcije čekali smo da nam odgovori je li nadležni inspektor bio u najavljenom pojačanom nadzoru i što je utvrdio. S obzirom na novonastalu situaciju, poslali smo im i dodatni upit – imaju li saznanja gdje je bijela kujica koja je nestala iz dvorišta?

– U prostorijama Državnog inspektorata saslušan je svjedok vezano uz predstavku za zlostavljanje pasa na lokaciji iz upita. Svjedok je iskazao da je sada situacija mirna i ne čuje nikakve zvukove koji bi upućivali na zlostavljanje životinje. Dodatno, prema dostupnim informacijama, na lokaciji je od vlasnika preuzeto šest pasa od strane udruga za zbrinjavanje životinja te se na prijavljenoj lokaciji nalazi trenutno samo jedan pas – kažu u svom odgovoru iz DIRH-a.

Gdje je bijela kujica ne odgovaraju, a niti je spominju. Ne navode ni nastavlja li se pojačani nadzor, jer najavili su ga do okončanja postupaka koji se vode protiv vlasnika. No, sigurno je da se nastavlja ispitivanje svjedoka i svih uključenih u prijavu zlostavljanja, jer riječ je o kaznenom djelu koje je DORH-u prijavila Animalex-Udruga za pravnu zaštitu životinja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije