Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOD DARUVARA

Muškarac brutalno zlostavlja svoje pse, inspekcija mu ih nije oduzela

Teško zlostavljanje životinja pored Daruvara
Foto: Facebook
07.08.2020.
u 20:39

- Napravili smo dvije prijave, prvo je bila prekršajna prijava veterinarskoj inspekciji gdje sam spomenula sve uvjete i ozljede koje su prekršajne prema zakonu i prema kojima inspektor ima odmah oduzeti životinje, rekla je Iris Ban-Krošelj iz Udruge Animalex.

U selu Doljani kod Daruvara muškarac zlostavlja svoja tri psa i četvoro štenadi. Građani su mučenje životinja prijavili PP Daruvar, na što su nakon obavljenog obavijesnog razgovora dobili odgovor da ovo kazneno djelo nije u njihovoj nadležnosti.

- Mi smo imali dojavu o mučenju životinja u Doljanima, no kako smo utvrdili da je na teren izašla veterinarska inspekcija, mi nismo izlazili. Za takve slučajeve nadležni su veterinarska inspekcija i komunalni redar", rekao je glasnogovornik PU bjelovarsko-bilogorske Dražen Medved.

Slučaj je prijavljen prvo veterinarskoj inspekciji te su iz udruge slučaj i čitavu dokumentaciju stavili na znanje višem veterinarskom inspektoru. Inspekcija je isti dan organizirala izlazak na teren, a udruzi su očekivali da će psi biti privremeno oduzeti zlostavljaču.

Napominjemo da je video uznemirujuć:

- Napravili smo dvije prijave, prvo je bila prekršajna prijava veterinarskoj inspekciji gdje sam spomenula sve uvjete i ozljede koje su prekršajne prema zakonu i prema kojima inspektor ima odmah oduzeti životinje, rekla je Iris Ban-Krošelj iz Udruge Animalex.

Navodi da su inzistirali na privremenom oduzimanju mučenih životinja, piše Dnevnik.hr.

- Puno toga ukazuje na neznanje inspektora koji je izašao na teren, rekao je da ne zna kome bi se životinje trebale uputiti nakon privremenog oduzimanja. Isto tako, izjavio je da će se štenci prodati za određeni iznos novca, što je dobro jer će onda biti novca za hranu za ostale pse, dodala je. 

DORH-u je kaznena prijava predana 4. kolovoza.

 

Komentara 5

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
22:50 07.08.2020.

Taj bi meni hodao na stakama do kraja zivota! Hocete i to obrisati?

DU
Deleted user
11:55 08.08.2020.

Dajte ime i adresu doticnog Bastard da ga posjetimo!! Sjekire I bejzbol palice su spremne! Stvarno smo jako zainteresirani da Kultur o posjetimo, nece nas nikad zaboravit, (ako prezivi)...

ME
medvedgrad
21:06 07.08.2020.

Pa što je ovom ubiti čovjeka kad ovako bogama sadističi gazi nenoćnu životibju. Ovakvima suditi kao da muči čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije