Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deklaracija HNS-a

Dodik o željama Hrvata u BiH: Ne znam zašto svi padaju u nesvijest oko toga

Milorad Dodik
Foto: Davor Javorović/Pixsell
03.03.2015.
u 22:30

Ponovio je tvrdnje da je "BiH potpuno neuspješna zemlja i da RS ima svoje pravo na afirmaciju prava na samoopredjeljenje, koje treba razvijati što više“

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik Deklaraciju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) vidi kao pravo hrvatskog naroda da iskaže svoj stav, kao što je, kaže, stav RS-a njeno postojanje do samostalnosti, javlja Klix.ba

Za BiH kaže da preživjeti može "jedino kao konfederalna unija triju država, republika u okviru BiH. Ako to BiH nije onda mi moramo 'ganjati' svoj put u samostalnost. Ne znam zašto svi padaju u nesvijest zbog te Deklaracije, naveo je Dodik uz čuđenje što je to medijska tema te priznaje da nije ni pročitao Deklaraciju HNS-a.

Ponovio je tvrdnje da je "BiH potpuno neuspješna zemlja i da RS ima svoje pravo na afirmaciju prava na samoopredjeljenje, koje treba razvijati što više“.

 - To je naša početna pozicija, kao što i Hrvati imaju pravo definirati svoje političke pozicije i nisam uopće uznemiren zbog toga, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci nakon višesatnog sastanka s poslanicima prvog saziva Narodne skupštine RS-a, koje je predvodio Momčilo Krajišnik, haški osuđenik.

Smatra i da u Deklaraciji Hrvatskog narodnog sabora ima stvari koje su "apsolutno“ prihvatljive.

>> Nikolić: Potvrđeno je da su hrvatske snage počinile masovne zločine

Komentara 56

TO
tolitol
23:31 03.03.2015.

Hrvatska inicijativa nema nikakve veze s "djeljenjem" BiH, koju je do Daytona međunarodna zajednica dijelila u više navrata, nego s time da se tamošnjim Hrvatima omoguće ista ona prava kojima raspolažu tamošnja druga dva naroda. To trenutačno nije slučaj i Hrvati su izloženi šovinističkoj politici Sarajeva koje svim snagama pokušava Hrvate minorizirati. Upravo takvo što bi moglo dovesti do raspada zemlje. I zato je dobro što Grabar Kitarović nešto radi na tom pitanju.

Avatar čičvarda
čičvarda
23:09 03.03.2015.

Nažalost,Dodik je najveći Hrvat u BiH.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:30 04.03.2015.

Sad je situacija u BiH kristalno cista. Bosanski unitaristi pod svaku cjenu nastoje sprijeciti hrvatima njihovo ravnopravstvo kao konstutivnog naroda ove drzavne nakaradije. I ako mrzim cedu Dodika, konacno sam svatijo da zagovara interese Hrvatskog Naroda BiH. Isto se slazem da BiH more samo opstati kao kofederalna drzava triju naroda Amen,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije