Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majka Gordana život posvetila opravku kćeri

«Dobro učini našoj Jasmini»

Jasmina Matijević
Zlatko Putar
27.12.2009.
u 14:23

«Fizičko i mentalno stanje joj se poboljšava i liječnici prognoziraju da će trebati oko 5 godina za ozbiljniji oporavak, ali nitko ne želi davati prognoze da li će taj oporavak biti potpun ili djelomičan, ali mi se nadamo i uvjereni smo u najbolje"-kaže majka Gordana.

VELIKA LUDINA-Učenici Osnovne škole Velika Ludina organizirali su humanitarni Božićni sajam "Dobro učini našoj Jasmini" u dvorani škole, a postavili su i štand za prodaju Božićnih ukrasa i predmeta, koje su sami izradili sa svojim roditeljima i učiteljima i na završnoj Božićnom sajmu održanom u domu u Velikoj Ludini. Od prodaje je prikupljeno tri tisuće kuna, a u humanitarnu akciju uključila se i Općina Velika Ludina, koja je donirala 2 000 kuna. Ravnateljica škole Sonja Pribolšan-Pongračić naglasila je kako sajam nije kraj akcije za pomoć Jasni jer je cilj proširiti akciju i uključiti sve građane Hrvatske koji žele pomoći. Na priredbi je bila nazočna Jasmina Matijević (21) s roditeljima koji su zahvalili na pomoći.

      «Bili smo iznenađeni, ali i sretni kada smo vidjeli da su mnogi ljudi i djeca spremni pomoći našoj Jasmini. Prije godinu i pola kada je stradala napustila sam posao kako bi se brinula o njoj i pokušala je vratiti u normalan život tako da živimo od suprugove plaće. Nesreća je bila strašna, vozačica osobnog automobila u Zagrebu je oduzela prednost njoj i njezinom dečku Goranu koji je upravljao motociklom i liječnici nisu bili optimistični u pogledu Jasmininog oporavka. Bila je u komi 20-ak dana nakon čega se počela buditi i prisjećati se ranijeg života, nažalost oboljela je od sepse i da toga nije bilo uvjerena sam da bi Jasmina danas hodala»-kazala je majka Gordana Matijević koja je život posvetila oporavku jedinog djeteta.

      Jasmina je nepokretna jer joj je stradao gornji dio kralježnice, a najveći problem je što je mozak ostao bez kisika 15-ak minuta, dane provodi uz televizor, radio prijemnik i mobitel, a računalo roditelji nisu u mogućnost kupiti.

      «Fizičko i mentalno stanje joj se poboljšava i liječnici prognoziraju da će trebati oko 5 godina za ozbiljniji oporavak, ali nitko ne želi davati prognoze da li će taj oporavak biti potpun ili djelomičan, ali mi se nadamo i uvjereni smo u najbolje. Velike zasluge u Jasmininom oporavku ima i njezin dečko Goran koji je ostao uz nju, a i sam ima teške ozljede te je prošao nekoliko operacija. Jasmina zna da smo joj mi roditelji, prepoznaje boje, sjeća se nesreće i života prije nje, učila sam je žvakati u gutati hranu i svakodnevno vježbamo po uputama logopeda. Prije nesreće je bila vesela djevojka, puna života, odlična učenica, završila je srednju ekonomsku školu, ali nije željela na fakultet. Žao nam je da gospođa koja je skrivila nesreću nije smogla snage javiti se Jasmini, a zahvalila bi se svim ljudima koji su nam pomogli i koji će nam pomoći u našoj borbi za Jasminin oporavak»-istaknula je Gordana Matijević.

       Matijevići nemaju automobil pa im puno pomažu prijatelji i susjedi prijevozom kada je potrebno, početkom sljedeće godine Jasmina ide u toplice na terapije, a s njom mora ići i majka što su veliki troškovi za obitelj i svaka pomoć im je dobrodošla. Svi koji žele pomoći Jasmini mogu to učiniti uplatom na njezin žiro račun u Privrednoj banci 2340009-3102683276.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije