Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ IZ SUSJEDSTVA

Dobio otkaz zbog krađe, a tvrtka mu sad mora isplatiti oko 237 tisuća kuna

pixabay
07.11.2022.
u 10:10

Radnička komora Austrija (AK) uključila se, no nakon neuspješne intervenije 49-godišnjak je odlučio poduzeti mjere protiv otkaza te je AK podnio tužbu Radnom i socijalnom sudu.

Zaposlenik željezarije u južnoj Donjoj Austriji dobio je otkaz zbog krađe, a bivši poslodavac morat ćemu zahvaljujući sudskoj presudu isplatiti 31.436 eura (oko 237 tisuća kuna)

Radnik (49) radio je u željezariji dvadeset godina kao specijalizirani trgovac. Tijekom svih tih godina, 49-godišnjak je stekao reputaciju uzornog zaposlenika, bio je uslužan i ljubazan s kupcima. Tvrtka nije imala niti jednu primjedbu na njegov rad ili ponašanje.

Međutim, sve se to promijenilo u listopadu 2021. godine, piše Fenix-magazine.

Nakon konzultacija s voditeljem tima, 49-godišnjak je uzeo zidnu perforiranu ploču za alat iz trgovine i odložio je iza zgrade za kasniju osobnu upotrebu. Nakon toga je dobio otkaz, a šef je kao razlog naveo krađu jer je zaposlenik trebao pitati voditelja trgovine smije li ponijeti zidnu ploču sa sobom.

Radnička komora Austrija (AK) uključila se, no nakon neuspješne intervenije 49-godišnjak je odlučio poduzeti mjere protiv otkaza te je AK podnio tužbu Radnom i socijalnom sudu. Sud se u oba stupnja složio kako je otkaz bio neopravdan, uz obrazloženje da se ni u kojem slučaju nije radilo o krađi. Poslodavac je zaposleniku zbog neopravdanog otkaza morao isplatiti 31.436,11 eura, odnosno zaostale plaće.

– Čovjek je već bio zaposlen u željezariji 20 godina. Da nismo podignuli tužbu, izgubio bi otpremninu od oko 25.000 eura i naknadu za raskid ugovora, uključujući posebne isplate, kazao je predsjednik AK Donja Austrija Markus Wieser.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije