Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Do srpnja stiže pet Citroena C-zero i dva Toyotina hibrida

C-zero
Foto: Žarko Bašić/PIXELL
14.01.2014.
u 10:00

Jučer otvorene ponude na natječaju za nabavu ekoloških automobila za Grad Koprivnicu

Najkasnije u srpnju na koprivničkim će se ulicama pojaviti pet električnih Citroenovih automobila C-zero te po jedna 
Toyota Auris Touring Sports (hibridni automobil) i Toyota Prius (hibridni plug-in automobil).

Niža cijena

Ne bude li komplikacija nakoj jučerašnja otvorenja ponuda za natječaj koji je raspisao Grad Koprivnica, Gradsko bi vijeće do konca mjeseca trebalo verificirati najjeftinije ponude - onu Autocentra Krivak iz Reke kod Koprivnice za Citroene te onu varaždinske kuće Futura za Toyote. Rok isporuke je do šest mjeseci.

Potonja je bila i jedini ponuđač za “hibride” i ponudila je cijenu nižu od maksimalne iz natječaja. Prius bi tako trebao doći 231.128 kuna, a Auris 147.620 kuna, bez PDV-a.

I Krivak je dao nižu ponudu od natječajne, 874.500 kuna bez PDV-a.

Jedna ‘mana’

Prava atrakcija mogli bi biti električni Citroeni, prvi takvi automobili koje će koristiti neka gradska uprava u Hrvatskoj. Automobili c-zero imaju autonomiju od 150 kilometara, a pune se putem obične električne utičnice. Punjenje baterija traje šest sati, a u brzom modu, kad se baterije napune do razine od 80 posto, samo pola sata. U praksi bi mogli imati samo jednu “manu” - potpuno su bešumni, što bi moglo iznenaditi pješake.

Projekt nabave ekoloških automobila za Koprivnicu sufinanciraju Europska unija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Umjesto 1,3 milijuna kuna, iz proračuna će, tako, ići tek oko 400.000 kuna.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:22 14.01.2014.

Wau, kaj su ti Podravci i Podravke štedni. Dobar izbor. Autonomija od 150 km Ok, Taman se otpelaš do Zagreba i tam si naplagaš ekološku struju. Po šest sati rada se vraćaš kući pjevajući. Je.. .. dobra investicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije