Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi sa sušom

Do 15. rujna neće biti drugog stupnja redukcije vode u Istri

'10.06.2012., Split - Ministar turizma Veljko Ostojic na radnom sastanku s dozupanom Viskom Haladicem, predstavnicima Grada i turistickog gospodarstva Splitsko-dalmatinske zupanije. Photo: Ivana Ivano
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
17.08.2012.
u 15:18

Naši hotelski resorti ne izgledaju kao prošle godine, trava nije zelena nego je žuta, i to daje određenu negativnu sliku, no to se ne bi trebalo odraziti na posjete Istarskoj županiji, kaže Ostojić

Do 15. rujna sigurno neće biti drugog stupnja redukcije vode u Istri, odnosno neće se zatvarati slavine u kućanstvima ni u gospodarskim subjektima budući da su Istrani uspjeli dosad uštedjeti 20 posto pitke vode. Stanje u Istri je teško, ali nije kritično, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić, javlja HRT. Ministar Ostojić u Puli se sastao s istarskim županom Vedranom Grubišićem, a na sastanku je odlučeno da se izradi operativni plan za ulaganje u vodoopskrbu kako bi se izbjegli problemi sa sušom koji utječu na istarski turizam.

– Redukcija ima i negativne konotacije, no moram reći da smo imali izuzetno malo reklamacija gostiju. Naši hotelski resorti ne izgledaju kao prošle godine, trava nije zelena nego je žuta, i to daje određenu negativnu sliku, no prema reakcijama gostiju i procjenama hotelskih djelatnika to se ne bi trebalo bitnije odraziti na buduće posjete Istarskoj županiji – rekao je ministar Ostojić.

Uskoro će se ulagati u izvor Sv. Anton u raškoj dolini koji će opskrbu vodom povećati za 30 posto. Dugoročno je rješenje gradnja novih akumulacija.

Komentara 2

DU
Deleted user
08:59 18.08.2012.

Neka drugovi radije objasne zasto se islo na ispustanje Butonige u prosincu kada se vec znalo da ce zima biti suha?

AD
AdriaticSea
19:02 19.08.2012.

U sred turist. sezone redukcija vode, lijepa reklama za turizma, nema šo, sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije